Verslagen

Einde competitie - Peter

Zondag morgen, tijd om naar de laatste competitiedag in vlimmeren te vertrekken. Om kwart na 10 had iedereen zijn spullen bijeen en konden we richting vlimmeren vertrekken.

We waren goed op tijd ginder en konden ons rustig voorbereiden op het wegen. Op de weegschaal wogen we met de jeugd met achten net 560 kilo en hadden we dorien nog over om uit te lenen aan jagersrust. Ook jan B en ewald kwamen aan de bak, zij werden aan de noormannen uitgeleend. Na het wegen kwam steven langs met koffiekoeken, waar iedereen we zin in had, het was nog even wachten tot de koffiekoeken gezakt waren maar dan konden we beginnen.

Onze eerste wedstrijd was tegen de Galliërs, die voor het eerst dit seizoen een ploeg opstelde op een competitiedag (wel samen met 2 dames van Fam. Janssens.) Waarschijnlijk waren we nog aant slapen want de Galliërs hadden al bijna 1 meter voorsprong door onze zeer slechte start. Waardoor we de eerste trek dan ook verloren. We wilden ons niet meer laten verrassen en namen daardoor een betere start in de tweede trek. En wat ook hielp want de tweede trek wonnen we wel. De tweede wedstrijd was tegen Fam Janssens 1. De eerste trek werd redelijk snel beslist in ons voordeel net zoals de tweede trek. Waardoor we dus wonnen. De derde wedstrijd was tegen de Vikingen. Waar kurt ons al direct voor waarschuwde, want eenmaal zij zich kunnen vastzetten wisten we dat het zeer moeilijk kon worden. Daardoor moesten we zeker een goede start nemen. De start was goed en weg was de sneltrein uit merksplas. We hebben de Nederlanders eens leren vliegen! Blij dat we de eerste trek gewonnen hadden waarschuwde kurt ons toch nog voor de tweede trek, we mochten zeker onze start niet missen zoals tegen de Galliërs in de eerste trek. Ook deze keer hadden we een goeie start en werd de wedstrijd weer snel beslist in ons voordeel. Na even wat rust en na dat jan C zijn broekske van de koeistront had ontdaan, mochten we weer aan de bak. Dit keer tegen Fam Janssens 2. We wisten dat het moeilijker zou worden dan tegen Fam Janssens 1. Maar we lieten ons niet doen en wonnen de eerste trek. De tweede trek was spannend maar werd gewonnen door Fam Janssens 2. Een gelijkspel dus. De laatste wedstrijd was tegen jagersrust. Onze grote concurrenten voor de tweede plaats in de eindstand van de competitie. Dus moesten we eigenlijk winnen. Winnen deden we niet, het werd een gelijkspel. Maar het was genoeg om zeker te zijn van de tweede plaats in de competitie bij de jeugd. Wat jan B en Ewald gedaan hebben met de noormannen weet ik niet maar kben er zeker van dat ze hun uiterste best gedaan hebben om alles tot een goed einde te brengen.

Veel rust kregen we niet want we mochten bijna direct wegen voor de Combi-klasse in de namiddag. Na wat gewissel op de weegschaal kregen we toch een ploegske bijeen. Maar nu Jille en Johan niet konden komen moesten we een halve jeugd ploeg opstellen. We hebben er wel hard voor gewerkt maar hebben geen punten kunnen pakken tegen de heren ploegen. We hebben wel 3 punten kunnen pakken tegen Fam. Janssens dames, die waarschijnlijk nog vermoeid waren na hun schitterende wedstrijden op het WK in Amerika. Maar ook al pakte we weinig punten vandaag. Van de eerste plaats in de combi klasse waren we toch al zeker.

Nadat de recreanten wedstrijd afgelopen was, waar ook een Berketrekkers aan deelnam (maarten bij de boerkes), kon de prijsuitreiking voor de competitie 2004 beginnen. Toen de speech van jan L afgerond was konden we 2 bekers in ontvangst nemen, de eerste plaats in de Combi-klasse, en de tweede plaats in de GENSB-klasse. Wat allebei schitterende resultaten zijn. Proficiat!

Terug in de tent konden we uitgebreid rusten. En gingen de eerste al huiswaarts. Dit was dan ook het einde van de competitie 2004. Maar zeker het Belgisch kampioenschap niet vergeten. 10 oktober aan de sporthal te merksplas. Waar u onze heren en onze jeugd nog eens aan het werk kan zien.

Tot dan!!

pee


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken