Verslagen

bekertornooi van Jagersrust - Kurt

Een van de laatste tornooien van het jaar is traditiegetrouw dat van Jagersrust. Dit is naar goede gewoonte een zeer mooi tornooi met veel ploegen. En ook dit jaar ontbrak het niet aan belangstelling. De Kempische ploegen waren bijna allemaal present enkel Galliërs ontbrak. Maar ook hiervan waren er enkele aanwezig.

Bij ons was het ook krabben om een ploeg bijeen te krijgen want hun tornooi valt altijd samen met de kermis en dat is voor ons een slechte periode. Maar al bij al mochten we niet klagen want wij kregen toch 9 trekkers en –sters bijeen. Met deze bende wogen we net geen 680 kg. Normaal mochten we maar met 8 trekken maar voor ons werd een uitzondering gemaakt want wij mochten met 9 aan het touw. Hierdoor konden we toch ook een paar mooie partijen trekken in plaats van een hele namiddag gratis skiles te krijgen.

Maar met kleppers als Vechtlust, Okia, Touwtje en Bizon erbij wisten we dat het nog zeer moeilijk zou worden om punten te pakken. Onze ploeg bestond namelijk uit 3 jeugd, 3 dames en 3 heren. Als je dan tegen volledige herenploegen trekt weet je van te voren dat het heel moeilijk wordt om punten te pakken. Maar met de hulp van onze coach Linda zorgden we er toch keer op keer voor dat de andere ploegen het niet voor niets kregen. De grond was tamelijk zacht en dus ideaal om te oefenen op de blokhouding. En dat is nu net wat we deden.Blokken, blokken en nog eens blokken; tot de druk te groot werd en we mee naar voor moesten. Maar zelfs dan behielden we onze houding. Op deze manier konden we tot onze verbazing toch een puntje afsnoepen van Bizon.

Verder dan dat ene puntje kwamen we niet maar daar waren we meer dan tevreden mee. Met het oog op de nog komende tornooien (Belgisch Kampioenschap in Merksplas en Sijsele) was dit zeker een goede training en goed voor het koppeke.Niet dat ons terrein te vergelijken is want daar is het beenhard maar wie weet wat Sijsele brengt.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken