Verslagen

Belgisch Kampioenschap te Sijsele - Kurt

De 2de en laatste dag van het Belgisch kampioenschap ging door in Sijsele. Dat is toch zeker 1½ uur verschil met Merksplas waar het vorige week te doen was. Er werd nog gestreden in 4 klassen namelijk de -600kg, de 6-tallen, de dames en de -680kg.

Wij waren ingeschreven in de -600kg klasse en de 6-tallen. Beginnen deed men met de -600kg.In totaal waren hier 5 ploegen. Samen met ons streden Modesten, Galliërs en 2 x Fam. Janssens voor de titel. We wisten dat het zeer moeilijk zou worden om een puntje te halen met deze ploeg. Ze bestond namelijk uit 2 dames,2 jeugd en 4 heren. Als je dan strijd tegen 8 heren weet je dat het heel moeilijk wordt. Maar zowaar wij Berketrekkers heten gingen we alles uit de kan halen. De 1ste wedstrijd tegen Fam. Janssens 2 konden we goed blokken en een paar keer een prik geven maar meer ook niet. Dan volgde Fam. Janssens 1. Ook hiertegen konden we mooi trekken maar moesten ook hier het onderspit delven. Deze 2 ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Dan volgden de Galliërs. Deze ploeg had al 1-1 getrokken tegen een ploeg van Fam. Janssens dus waren we al gewaarschuwd. De start en houding waren goed maar we kwamen gewoon kracht te kort (verschil heren/jeugd ,dames is toch groot) om ook maar iets te kunnen ondernemen. Als we punten wilden pakken moest het van de Modesten zijn. Maar ook zij dachten er zo over. De eerste trek was ook voor de Modesten. De 2de trek stonden we er ook al snel slecht voor. Meteen na de start keken we al tegen een achterstand op van 2 meter. Maar puur op karakter en wilskracht hebben we die 2 meter teruggepakt en zijn dan doorgegaan.

Net als vorige week draaide onze ontmoeting uit op een puntendeling. Dus weer zouden de waarschuwingen uitsluitsel brengen. En weer waren het de Modesten die afvielen door 1 waarschuwing tegen geen. Maar net als vorige week was onze tegenstander in de kruisfinale en de kleine finale te sterk voor ons ditmaal was dat 2 keer Fam. Janssens. Maar al bij al waren we meer dan tevreden. Wij waren er toch maar mooi in geslaagd om met onze dames 2 maal de kruisfinales af te dwingen.

Na de -600kg volgden de 6-tallen. Ook hier deden we mee. Het was de klasse met het meeste deelnemers want door het samenvoegen van de 6-tallen en de dames kwamen we aan 12 ploegen. Dit betekende ook dat er 11 keer getrokken moest worden. We begonnen tegen “de stove”, dit was een heel zware ploeg die meedeed buiten competitie. Die ploeg woog ruim 200 kilo meer dan onze ploeg en het is dan ook te begrijpen dat we hun klappen niet konden opvangen. Dan volgde weer een ploeg uit de vlaanders namelijk VanDoorne. We wisten van deze ploeg dat ze zeer zenuwachtig werden als er iemand ging zitten bij de andere ploeg. Hiervan maakten we dan ook nuttig misbruik.

VanDoorne begon te roepen en te tieren en vergat te trekken. Wij kregen ook al snel 2 waarschuwingen en waren dus verplicht van iets te doen. Maar VanDoorne was nog net niet moe genoeg en haalden met het laatste beetje kracht alsnog de trek binnen. Ze hadden wel hard afgezien want de 2de trek konden wij vrij makkelijk winnen. Ons eerste puntje was binnen. De volgende 5 wedstrijden waren al op voorhand te voorspellen. Tegen Fam. Janssens 1 & 2 en Pony’s werd verloren, tegen Versieck en Antwerp Warriors werd gewonnen. Dan volgden de Modesten. Terwijl we in de -600 kg klasse gelijke tred konden houden waren ze nu toch een maatje te sterk. Dan volgde de damesploeg van fam. Janssens. Ze trokken met 9 tegen de 6-tallen. Zo konden ze demonstreren hoe ze in Amerika vice-wereldkampioen zijn geworden. Wij werden gewoon weggetrokken.

17 oktober
Sijsele
6006 tal dames 680
TTV Fam Janssens 1TTV Fam Janssens 1TTV Fam Janssens TTV Fam Janssens 2
TTV GalliërsTTV Fam Janssens 2TTV VersieckTTV Galliërs
TTV Fam Janssens 2TTV De PonysTTV Fam Janssens 1
TTV De BerketrekkersVandoorne
Modesten VroetersModesten Vroeters
TTV De Berketrekkers
TTV Versieck
Antwerp Warriors TOWC


De laatste 2 wedstrijden waren tegen Freedom en Versieck. Van deze ploegen konden we winnen dankzij mooie en tactisch touwtrekken. Zo konden we ook de 6-tallen met opgeheven hoofd verlaten. Hiermee was het voor ons afgelopen en was het tijd om ons om te kleden en huiswaarts te rijden. De dag was immers al lang genoeg geweest. In de gietende regen naar huis met een tussenstop in Ranst (eten!Jammie) en dan weer verder naar huis. Uit goede bron heb ik nog vernomen dat Fam. Janssens de -680kg heeft gewonnen voor Galliërs.

Dit was weeral de laatste wedstrijd van het jaar. Hopelijk was het een plezant en spannend seizoen en mogen we ook volgend jaar weer ons best doen om dat jaar toch zeker zo goed te maken als dit jaar.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken