Verslagen

Zwemmen te Tongelreep - Kurt

Nu het touwtrekseizoen gedaan is is het weer tijd om andere dingen met de groep te gaan doen. En als 1ste groepsactiviteit was het zwemmen geworden. Rond 1 uur kwamen we bijeen aan de sporthal. Allez toch diegene die hun klok verzet hadden. De andere (Dorien en Jan) waren een uur te vroeg. Toen ook Jan en Ann er waren konden we vertrekken. Jan had precies rap moeten zijn want hij was vergeten zijn pyjamabroek uit te doen.

Na een ommetje van een klein half uur geraakten we toch in Tongelreep. Daar aangekomen bleek het kei druk te zijn. Dus wisten we al dat er zou moeten gevochten worden voor de paddestoel. Toen ook Gitte en Dorien in het water waren kon er begonnen worden met het alom bekende spelletje: duw de oudere en de meisjes kopje onder. Maar zoals altijd geld ook in het water de wet van de sterkste en moest de jeugd al vrij snel afdruipen. Ook wel omdat wij niet zo’n zin hadden om die allemaal minstens 4 minuten onder te houden. Ge hebben ze misschien volgend jaar nog nodig hé. Dus ben ik met den Ewald en Gitte de schuif-affen gaan verkennen. Nadat we die allemaal gedaan hadden en ik een lap tegen mijn oren had gehad van Gitte begonnen de golven weer. Hoog tijd dus om een touw vast te pakken om op te gaan zitten dan had je niet zoveel last van de golven. Wel schoof je dan altijd tegen elkaar.

Toen er een bende Hollanders Gitte het hof kwamen maken wilden we haar wat privacy geven maar dat had ze precies niet graag. Ze smeekte ons bijna om te blijven. Toen die mannen ook nog kwamen vertellen dat ze een vriend waren van Boudewijn de Groot konden we helemaal onze lach niet meer inhouden. Uiteindelijk vonden ze een ander slachtoffer om verliefd op te worden. Ik was het water stillekesaan beu aan’t worden en ben dan ook niet veel later me gaan omkleden. De rest dacht er net zo over geloof ik want 10 minuten later was al de rest ook omgekleed. Enkel op Wim moesten we nog even wachten maar die moest er wel 3 aankleden ook. Op de terugreis, die sneller leek te gaan dan de heenreis, begon de avond al te vallen. Gelukkig dat we hem konden voorblijven anders hadden we hem op ons dak gehad. Rond half 6 zette ik er 4 terug af aan de sporthal om zelf mosselen te gaan eten. De rest ging naar’t frituur en enkele daarna nog naar de Glenn.

De volgende activiteit is hoogstwaarschijnlijk de funkwis waar we 2 ploegen hebben ingeschreven namelijk de oude garde en de jeugd. Want die snotneuzen denken toch altijd dat ze het beter weten; dat ze het nu maar eens bewijzen! Adios amigo’s en tot de volgende


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken