Verslagen

Funkwis - Kurt

Op 20 november was het nog eens quiztijd. Deze keer was het niet de quiz van de voetbal maar de funkwis. Hier ging alles er heel wat gemoedelijker aan toe. Dat was bij ons ook te merken want we konden met 2 ploegen meedoen terwijl we anders amper aan 1 ploeg geraken.Door het wegvallen van enkele vaste quizmasters namelijk Bart, Jill en Katrien moesten er andere gekozen worden. En liefst betere. Deze werden gevonden in Ewald,Davy,Jan Boens en Dorien.

Voor de jeugd waren het Peter,Ben,Steven en Johan die het moesten doen. Na de eerste ronde hadden we al bijna meer punten als anders over heel de quiz. Acht op tien om mee te beginnen,daar moogt ge ni mee klagen. Maar ook de jeugd liet zich niet doen en scoorde ook behoorlijk goed. Na elke ronde was het bang afwachten of we de opdrachten mee moesten doen. Dit was nog niet direct het geval en dus konden we amuserend toekijken hoe het de ander ploegen afging bij de opdrachten. De 2de ronde was al wat moeilijker dan de eerste met ondermeer een proefopdracht. Hier was het de bedoeling uit een lijst de 3 juiste kazen, nootjes en zware bieren uit te halen. Die nootjes gingen nog net bij mij maar de kazen en vooral de zware bieren waren niet voor mij weggelegd. Maar ook hier deden we het behoorlijk wat ons na 2 rondes een gedeelde 3de plaats opleverde. Met nog 2 rondes te gaan en de mystery geust wou dat nog niks zeggen want er waren nog veel punten te verdienen en te verliezen. Nadat ook de 3de ronde volbracht was het aan ons om een opdracht te doen. Eveneens onze jeugd moest aan de bak.

Het was de bedoeling om 6 flessen water zo lang mogelijk met gestrekte benen omhoog te houden. Dit mocht normaal geen probleem zijn voor de onzen. Maar dat draaide voor Jan Boens wel anders uit. Niet dat hij het niet meer kon houden maar zijn flessen schoven van zijn benen en dan was het ook over en uit. Steven,die de proef voor de jeugd deed, hield het langer uit en moest pas als derde laatste de rol lossen. Voor deze prachtprestatie werden ze dan allemaal beloond met een prijs. Na deze opdracht volgde nog de vierde en laatste ronde en dan tot slot van de avond ook nog de mystery geust. Hierbij werd een doos op het podium gezet waar de persoon in kwestie achter zat. Hij mocht enkel antwoorden met ja,nee of ???. Dit als hij of zij de vraag niet begreep. Nadat het vorige keer Guy Swinnen van the Scabs was dacht ik meteen weer in die richting.

Maar naarmate de vragen gesteld werden dachten Ewald en Jan Boens het te weten. Zij gokten op Sinterklaas. Ik moest daar eigenlijk wel mee lachen tot het effectief Sinterklaas was die te voorschijn kwam van achter die doos. Hij beloonde ons voor onze inzet met een chocolade ventje en een sleutelhanger. Toen was de quiz gedaan en was het wachten op de uitslag. Maar ik en Ewald moesten nog elders heel en zijn dan maar doorgereden. Eerst nog snel de tombola nagekeken en wat bleek. Den Ewald had toch wel niet de 1ste prijs namelijk een weekendje Duitsland. In de moezelstreek wijn gaan proeven. Als dat maar goedkomt met den Ewald want die wordt tam van wijn naar’t schijnt.

De volgende dag kregen we bevestiging van wat we al lang wisten. De ouderen zijn smiller dan de jeugd want wij waren gestrand op een keurige 5de plaats terwijl de jeugd het moest stellen met een 15de plaats. Dus het gezegde van “verstand komt met de jaren” klopt wel degelijk (of kwam het door de ervaring?) Iets om over na te denken.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken