Verslagen

Bowling - Kurt

Vrijdag 7 januari. Iedereen een beetje bekomen van de feestdagen. Al wat minder last van haarwortelontsteking maar wel 5 kilo zwaarder kwamen we bijeen voor de eerste touwtrekactiviteit in het nieuwe jaar.En dat was den bowling.

Om kwart na 7 kwamen we bijeen in de sporthal want we hadden den bowling vastgelegd om 8 uur. Met 14 sportievelingen (Peter, Ben, Johan, Jens, Maarten, Steven, Gitte, Davy, Jill, Katrien, Kurt, Ewald, Jan H en Jan M) waren we om de Turnhoutse bowlingbaan onveilig te maken. En onveilig is ze geworden. Eenmaal iedereen zijn dansschoenen aanhad konden we beginnen.

De ballen vlogen met snelheden van meer dan 30 km/uur rond ons oren, soms al dan niet in de verkeerde richting. De kegels belanden in de goot en werden er dan later zonder pardon terug uitgegooid. Dat knalde wel eventjes hard maar als de mensen van daar hem niet uit de goot halen doen we het zelf maar. Op geregelde tijdstippen werd er zoals bij de echten eens een strike gegooid, en anders een spare.Nu dat Jan Draayers er niet bijwas achtte iedereen zich bekwaam om met de eer van beste bowlinger te gaan lopen.

Na 2 uur het beste van onszelf te geven waren de winnaars bekend. De beste bowlingers waren Davy bij de groten en peter bij de jeugd. De slechtste waren Katrien bij de groten en denk Jens bij de jeugd. Diegene die het hardst smeten waren Kurt bij de groten en Johan bij de jeugd.Achteraf hebben we er nog ene gedronken en dan de rekening betaalt want da had die mens precies wel graag.

Dan is de jeugd naar huis gereden en de harde kern is er in den “Depot” nog ene gaan drinken. Daar zat de keet stampvol en was het moeilijk om geen dorst te lijden. Nadat we daar een klein uur binnen hebben gezeten en het zweet op het voorhoofd gesjotterbakt hebben zijn we toch maar wijselijk naar huis gereden. De volgende dag was het immers weer werkendag. Voor de volgende activiteit zal het nog even wachten zijn tot na de examens van onze hogere geleerden maar er zullen er zeker nog volgen.

Tot zover mijn verslag en ik hoop bij deze dat dit jaar ook iemand anders dan mij en Ewald zijn tijd maakt om eens een verslagske te schrijven.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken