Verslagen

2de competitiedag te Wouw (Peter) - Peter

Zondag morgend om 9.30 aan de sporthal troepen een paar Berketrekkers samen om naar Wouwse Plantage te reizen voor de 2e competitiedag.

Daar aangekomen na een goed uur rijden begonnen we bij de jeugd met een achterstand van 3 punten, maar erg gerust waren we er toch niet in, omdat we onze vaste ankerman moesten missen en ook dorien moest gaan werken. Door vervanging van Katrien en Jill int touw en ik als anker, kwamen we toch aan een voltallige jeugdploeg zonder ervoor te moeten gaan lenen bij een andere ploeg. We wogen ook net het goede gewicht dus kwam het goed uit.

De eerste trek was tegen de noormannen 1. omdat we niet wisten of de 1e of de 2e ploeg van de Noormannen de sterkste was, wilde we ons niet laten verrassen. Na de eerste trek die we op conditie gewonnen hadden, wonnen we ook de 2e trek. De tweede trek was gemakkelijker dan de eerste. We begonnen dus al met een goede start. Als de rest ook zo goed zou volgen hadden we er een goed oog in. Maar de wedstrijden moesten natuurlijk nog getrokken worden. De 2e wedstrijd was tegen Fam. Janssens 2. Ook hier wisten we niet welke ploeg de sterkste was. Door de grote verjonging van Fam. Janssens konden ze 2 ploegen van 10 personen opstellen en toch nog 2 jeugd uitlenen. De eerste en de 2e trek werden gewonnen. De 3e wedstrijd was tegen Fam.Janssens 1. de andere zeer jonge ploeg van Fam. Janssens. Ook deze 2 trekken werden gewonnen zodat we terug op gelijke hoogte stonden in het totaal klassement. De volgende wedstrijden waren dus zeer belangrijk.

Wedstrijd 4 was tegen de Galliërs waarvan de 2 trekken gewonnen werden. Na een rustpauze was de volgende wedstrijd tegen de Vroeters. Omdat het dit seizoen de eerste keer was dat ze meededen en we nog vorig seizoen nog nooit met deze ploeg van de Vroeters gewonnen hadden, hadden we deze ploeg de moeilijkste ploeg geschat. Maar na 2 lange trekken wonnen we voor het eerst van de Vroeters. Voor alles een eerste keer zeker. De volgende tegenstander waren de boerekes. Doordat ze een geblesseerde hadden kwamen ze al direct bij kurt “smeken” om er een mannetje uit te laten bij ons. De gelukkige om te rusten was Jens. De 2 trekken tegen de boerekes werden gewonnen, kdenk dat ze er al wat door zaten na hun zware wedstrijden.

De voorlaatste wedstrijd was tegen de Mertensmannen. Waar we de 2 trekken ook van wonnen. De laatste wedstrijd was tegen de Noormannen 2. Na tegen de eerste ploeg van de Noormannen te winnen, wonnen we nu ook tegen de 2de ploeg van de Noormannen, wat ons een onverslagen dag bezorgde bij de jeugd. Wat Linda ons al voorspeld had. 24 punten hadden we bijeen getrokken en de 2e van de voormiddag waren de Noormannen 1 met maar 16 puntjes. Wat direct een hele kloof is. De derde plaats was voor de Mertensmannen met 15 punten.

Door onze dagoverwinning nemen we nu ook de leiding in het totale klassement. Met toch al een ruime voorsprong. Omdat de ploeg van Fam. Janssens pas 5 was vandaag met 14 punten.

Voor de namiddag bij de Combi-klasse is er het verslag van kurt. Khoop zo veel mogelijk volk terug te zien in kalmthout op de volgende competitiedag.

Tot dan,
Pee.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken