Verslagen

2de competitiedag te Wouw - Kurt

Wederom waren we te gast in Wouw. Dus konden we weer gaan vloeken op de slechte ondergrond. Door allerlei omstandigheden (werken, Wortel carnaval) waren de jeugd en dames uitgedund tot net 8 man zodat Jill en Katrien mee moesten doen bij de jeugd. De 2de plaats die we de vorige keer verovert hadden moest immers verdedigd worden.

We begonnen al beter dan de vorige keer want in plaats van een puntendeling startten we nu met de volle pot. Slachtoffer van dienst was Noormannen 1. De 2de wedstrijd was meteen een kwaaie klant want het was fam. Janssens 2. Dit was de enige ploeg waar we op de eerste competitiedag van hadden verloren. Maar nu had den Dré geopteerd om de 2de ploeg wat zwakker te maken en de 1ste wat sterker. Dit was te merken want na even aanvoelen konden we toch tamelijk snel de 3 punten pakken. Als derde wedstrijd was het die andere ploeg van Retie. Ook hier was te merken dat ze versterkt was want ze boden heel wat weerstand maar toch moesten ook zij zich gewonnen geven. Dan was Galliërs aan de beurt. Met 4 dames en 20 kilo te kort stonden ze duidelijk niet zo sterk als 14 dagen geleden en dat was ook in het touw te merken want ze kwamen vrij vlot mee.

Nu waren we halverwege en nog geen enkel punt weggegeven. We moesten haast gaan geloven wat Linda voor de start zei namelijk dat we alles gingen winnen. Maar niet te vroeg victorie kraaien want er moesten nog 4 wedstrijden getrokken worden en dat waren ook niet van de minste. Met Vroeters, Mertensmannen, Boerekes en Noormannen waren het nog taaie klanten. We begonnen terug tegen de Vroeters. Deze ploeg had ook alleen tegen Noormannen en Janssens 2 punten laten liggen maar nog wel geen enkele wedstrijd helemaal verloren. Dat wou toch ook iets zeggen. Maar van zodra de start gegeven was werd al vrij snel duidelijk dat de winterse training z’n vruchten begon af te werpen. Conditioneel stonden we heel wat verder dan Vroeters. Hierdoor konden we wat controlerend trekken en wachtten tot zij fouten gingen maken. Zo wonnen we ook deze wedstrijd zonder dat we ons dood hadden moeten trekken.

Dan volgden de Boerekes. Na het gelijkspel de vorige keer waren we niet van plan om ons nu nog te laten vangen. Ook nu weer was controleren genoeg om de wedstrijd te winnen. Als voorlaatste trek kregen we Mertensmannen voorgeschoteld. Hen al kennende gingen ze er weer een ruk aan geven. Maar na een paar keer de ruk te hebben opgevangen was de ergste storm gaan liggen en konden we hun aanval counteren en overnemen. Met tot gevolg dat de 3 punten ook nu weer voor ons waren. Afsluiten deden we zoals we begonnen waren namelijk met een overwinning tegen Noormannen. Alles gewonnen waardoor we 24 punten kregen. Achter ons waren er rare wedstrijden getrokken met veel gelijkspelen waardoor de kloof met de 2de opliep tot 8 punten. En het waren verrassend genoeg de Noormannen die de 2de plaats wegkaapten. Op de hielen gezeten door Mertensmannen en Vroeters. Dat was het dan voor de jeugd.

Bijna een uur later dan voorzien konden ook de heren van start gaan. Er waren 13 ploegen zodat iedereen tegen iedereen moest trekken. We moesten beginnen tegen Pony’s. Deze ploeg kwam uit in de vrije klasse en woog 730 kilo. Dat was dus 50 kilo meer dan ons. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We gingen alles geven en trekken voor wat we waard waren. We zouden wel zien waar het schip strandde. De start was goed, de daarop volgende actie zelfs nog beter. We pakten 2,3 tot zelfs 3,5 meter maar toen de Pony’s hun tegenaanval inzetten waren we niet meer bij machte om daarop te antwoordden. De 2de trek lieten we dan ook bewust gaan. De volgende wedstrijd was tegen een rechtstreekse concurrent namelijk Versieck. In deze ploeg deden er nog 2 van ons mee namelijk Johan en Maarten en nog eentje van Groene Oase namelijk Arend. Zoals u kunt lezen bestond de ploeg uit trekkers uit verschillende verenigingen. Hierdoor trok de ploeg minder goed samen.

Bij ons echter was de ploeg bijna identiek aan die van vorig jaar en dat was te merken want hoewel we eigenlijk nog niet samen hadden getraind viel het samentrekken heel goed mee. Nadat we Versieck even hadden vastgezet kwamen ze eigenlijk vrij vlot mee. Direct na deze wedstrijd volgden de Noormannen. Ook hiervan wonnen we. Dan was touwtje weer aan de beurt. Net als vorige keer leek touwtje oppermachtig. Zonder al te veel moeite had het al van fam. Janssens gewonnen en met ons hadden ze ook totaal geen moeite. Maar later op de dag zou blijken dat ze toch niet oppermachtig waren. Als 5de ploeg kregen we Galliërs voor onze voeten. Zij zaten met een geblesseerde waardoor Katrien bij ons eventjes kon rusten. Maar ook zonder haar konden we winnen. Zonder al te veel krachten te hebben verspeeld konden we aantreden tegen een andere taaie klant namelijk fam. Janssens 600.

De ploeg was op 2 plaatsen versterkt tegenover de vorige wedstrijd en dat was eraan te merken. Maar net als toen trokken we ook nu aan het langste eind. Hierna stonden de Modesten al te trappelen om ons te verslaan. Nadat we vorig jaar enkele duels op het scherpst van de snee hadden uitgevochten waren ze dit jaar overgestapt van de combiklasse naar de 640 kg klasse. Dit omdat dat voor hen makkelijker haalbaar was met het gewicht. Dit had tot gevolg dat wij met 9 mochten trekken en zij slechts met 8. Het was dus strijden met ongelijke wapens en zoals zo dikwijls wint diegene met de beste wapens. En dat waren wij. Als volgende was fam. Janssens combi aan de beurt. Deze ploeg bestond uit 7 dames, 1 jeugd en 1 heer. Bijgevolg kwamen ze in kracht wel wat te kort wat ons weeral een overwinning opleverde. Met nog 4 wedstrijden te gaan hadden we al 18 punten.

Maar de zwaarste wedstrijden moesten nog komen dus het was nog niet zeker dat we nog punten gingen pakken. Om te beginnen Janssens 680. Al van bij de start was te merken dat ze niet voluit moesten gaan en er wat mee aan’t spelen waren. Maar wij waren niet van plan hun spelletje mee te spelen en gaven dan ook vrij gemakkelijk af. Als volgende wedstrijd volgden immers Mertensmannen. Misschien dat we hen konden verrassen. De 1ste trek zat dat er alleszins niet in want met een gebeuk van jewelste wonnen ze deze. Voor de 2de trek gingen we ons niet zomaar laten doen en waren van plan hun spelletje mee te spelen. Telkens zij beukten deden wij dat ook. Met hulp van een misverstand tijdens de start konden we meteen 2 meter pakken. Dan was het hard tegen hard en zien wie het eerst bezweek. En dat waren wij spijtig genoeg. Maar ook Mertensmannen had een tik gehad want de resterende wedstrijden werden door hen allemaal verloren.

Onze volgende wedstrijd was Jagersrust. Met de vorige wedstrijd nog in armen en benen voelend moesten we hen partij geven. Veel was dat niet meer waardoor we ook snel verloren. Als laatste wedstrijd was Versieck vrij aan de beurt. De 1ste trek werden we nog bijna verrast maar toch wonnen we beide trekken wat ons op een totaal bracht van 21 punten. Dit leverde ons een gedeelde 6de plaats op samen met fam. Janssens 600. Neem daarbij dan nog de dagoverwinning van de jeugd en we kunnen spreken van een goede competitiedag. Zo kon iedereen met een goed gevoel naar huis.

Dit was het dan weer en tot in Kalmthout.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken