Verslagen

3de competitiedag te Kalmthout - Kurt

Op de voorlaatste dag van een wel erg korte maand mochten we nog eens uitrukken om te gaan touwtrekken. Nadat we de vorige 2 keer Wouw onveilig hadden gemaakt mochten we deze keer binnen de landsgrenzen blijven. We moesten namelijk naar Kalmthout. Hier vonden we een megamanege waar het volgens sommigen berekoud was. Gelukkig dat er verwarming voorzien was. Natuurlijk kroop iedereen daar als een bende mieren rond. Maar niet voor lang want de jeugd begon stipt om 11 uur.

Eerst nog wegen. 564,5 gaf de weegschaal aan. Normaal zou dit 4,5 kilo te veel zijn maar omdat Gitte nog geen 19 is mochten we er 10 kilo bijtellen en zaten we wel onder het gewicht. Een 5 minuten later werd er gestart met de wedstrijden en moesten we nog rap zijn om de schoenen aan te doen. En wat viel op: Vroeters was weer niet van de partij. We begonnen tegen Mertensmannen. Deze ploeg woog 7 kilo te weinig (met 7 man). In het begin probeerden we te veel om op hun klappen te reageren in plaats van onze eigen tactiek te handhaven namelijk rustig druk opbouwen en wachtten op dat ene foutje. Maar al bij al werd er toch vrij vlot gewonnen. Dan volgden Galliërs. Deze ploeg is nogal onvoorspelbaar want de ene keer staan ze heel sterk en de andere keer dan weer niet. Maar ook hier van wonnen we. Dan volgde Jagersrust.

De griepepidemie was over dus waren ze er weer bij. Met een aantal (7) volwassen en ervaren dames aangevuld met jeugdig talent was dit een ploeg waar je toch rekening mee moet houden. Wat we dan ook deden. Net als bij de 2 voorgaande partijen konden we afwachtend trekken en ook nu leverde dat ons de 3 punten op. Dan was fam. Janssens 3 aan de beurt. Dit was een volledige damesploeg, 9 om precies te zijn. Hier waren wel een paar moeders van touwtrekkers bij die voor de 1ste keer een touw vast hadden en dat was dan ook te merken. Want na even controleren kwamen ze vlot mee.

De volgende 2 wedstrijden waren tegen Noormannen. Zowel tegen Noormannen 1 als tegen Noormannen 2 toonden we ons de sterkste. Bij Noormannen 1 lieten we ons even verrassen en verloren zo 1,5 meter. Maar die hadden we tamelijk snel teruggepakt. Dan volgde 2x Fam. Janssens. Eerst fam. Janssens 3 en dan het sterkere broertje fam. Janssens 2. Maar net als tegen de noormannen waren wij het die 2x aan het langste eind trokken. Als laatste wedstrijd moesten we tegen de Boerekes. Die hadden al punten laten liggen tegen Noormannen 1 maar wel gewonnen van fam. Janssens 2. Dus een niet te onderschatten klant. De 1ste trek was de start niet zo goed en moesten we een metertje afgeven maar na eventjes vastzetten konden we die meter al terugpakken. Dan nog even vastzetten om dan een verschroeiende aanval in te zetten. De 2de trek was de start veel beter en konden we direkt aan de aanval beginnen. Zo behaalden we ook hier de 3 punten wat ons op een totaal bracht van 27 punten en wederom de dagoverwinning. Achter ons deelden fam. Janssens 2 en de Boerekes de 2de plaats met elk 21 punten.

Eenmaal de jeugd gedaan was was het lopen naar de weegschaal om te kunnen stempelen voor de heren. Het waren wederom 15 ploegen wardoor het programma opnieuw werd opgesplitst. We zaten in de poule met Pony’s, Jagersrust 600, fam. Janssens 600, Modesten 640, Noormannen 680 en Versieck Vrij. Onze ploeg stond niet zo sterk als 14 dagen geleden. Toen trokken we immers met 8 heren en 1 dame terwijl we nu met 3 dames aan het touw stonden.

Enkel tegen Modesten en Versieck konden we de 3 punten pakken. Opvallend was de grote vooruitgang van fam. Janssens 600. Tijdens de vorige confrontaties waren wij telkens de betere. Nu kwamen we gewoonweg te kort, meer nog, fam. Janssens 600 behaalde zelfs een 2de plaats in de poule. Wij behaalden de 6de plaats en moesten hierdoor tegen Westlandteam. Maar ook deze wedstrijd konden we niet winnen. Hiermee was de competitiedag weeral gedaan.

Tot de volgende in Merksplas


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken