Verslagen

Verslag Kurt 5de competitiedag Schijf - Kurt

De manegetornooien zijn gedaan en daar is het voor ons zo vertrouwd grasveld terug. Nu nog vers en zacht maar binnen enkele droge maanden weer verdort en beenhard. Bij de jeugd was de opkomst een pak minder dan in Merksplas. Daar telden we bij de jeugd nog 11 ploegen terwijl we het nu moesten stellen met 8 ploegen.

Ik had vooraf geopteerd om drie van onze dames in de ploeg te zetten. Aangezien we toch al een kleine kloof hadden geslagen op onze achtervolgers wilde ik ook hen de kans geven om met de jeugd mee te trekken. Dit had tot gevolg dat Ben Van Hasselt aan de kant bleef bij ons. Toen kwam men vragen of hij met de Mixtteam mee wou doen zodat ook hij kon trekken. We begonnen tegen de Noormannen. Na 2 moeilijke trekken haalden we toch de 3 punten binnen. Ik had er geen al te best oog in want de fut was precies weg bij de ploeg. De volgende wedstrijd was tegen de Boerekes. Iedereen leek wakker te zijn geschud na die moeilijke 1ste partij.

De 1ste trek waren ze alert en sloeg de motor meteen aan waardoor de trek vrij makkelijk werd gewonnen. De 2de trek daarentegen kregen ze meer weerstand en moesten al eens een stap voorwaarts doen. Hierdoor begon de ploeg weer te panikeren en vergaten ze touw te trekken zodat deze trek dan ook verloren werd. Onze volgende wedstrijd was tegen de Mertensmannen. Ze konden voor het eerst 8 man opstellen en dus was het afwachten wat deze ploeg zou brengen. De start was beide keren goed en de trekken werden al bij al makkelijk gewonnen. Nu waren ze in “the winning mood” en kon niks hen nog stoppen. Fam. Janssens 1, Galliërs/Warriors, Fam. Janssens 2 en het Mixtteam probeerden het wel maar het lukte hen niet. Wel dient te worden gezegd dat we het tegen het Mixtteam knap lastig hadden. Hierdoor hadden we net als Boerekes 19 punten en deelden daarmee de 1ste plaats. Ook betekende dit dat we weeral wat verder uitlopen op onze achtervolgers.

Dan de heren,
Er waren 14 ploegen wat concreet betekende 13 wedstrijden. Het zou dus weer een dag van hard labeur worden. We begonnen tegen fam. Janssens 680 waar we verrassend genoeg van wonnen. Bij mijn weten was het dit seizoen de 1ste keer dat we daarvan hadden kunnen winnen. Dan volgden Galliërs. Hier konden we weinig tegen inbrengen. Als volgende was Jagersrust 600 aan de beurt. Na een spannend duel draaide het uit op een puntendeling. Hiervoor waren we vrij diep moeten gaan. Dat was ook te merken want de volgende 4 wedstrijden werden alle 4 verloren. Zowel fam. Janssens 600, Jagersrust dames, Noormannen en Gelderswoude waren te sterk voor ons. Na deze 4 wedstrijden kwam het goede gevoel terug naar boven en dat was er aan te merken.

Van de resterende 6 partijen werd er enkel nog verloren van Jagersrust 720. Tegen Janssens dames, Modesten, Koepel, de Samenwerking en Mertensmannen haalden we telkens de volle pot. Dit bezorgde ons op het eind van de dag toch 19 punten en een gedeelde 6de plaats. Na de gedeelte 1ste plaats van de jeugd en een gedeelde 6de plaats bij de heren konden we toch weeral spreken van een geslaagde zondagnamiddag.Tot de volgende, dan is het te doet in ‘s Gravezande SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken