Verslagen

Verslag Peter 5de competitiedag Schijf - Peter

Zondag morgen werden we verwacht aan de sporthal om onze kunnen te laten zien in de touwtrekwereld. Ditkeer was de competitiedag bij Jagersrust in Schijf. (NL.) Daar aangekomen moesten we nog even wachten op Katrien tot we voltallig waren. Nadat we gewogen hadden en ons omgekleed hadden, moesten we niet lang wachten voor we naar de eerste touwtrekwedstrijden konden kijken.

Na de eerste overwinning van het mixteam waar we Ben VH aan uitgeleend hadden, was het de beurt aan ons. Na een moeizame maar toch gewonnen eerste trek waren de eerste puntjes van de voormiddag binnen. Dit ten koste van de noormannen. Zoals ook de eerste trek werd de ook de 2e trek niet gemakkelijk. Maar konden we de 2e trek wel winnen. De 2e wedstrijd was tegen de Boerekes. Na de eerste trek redelijk vlot gewonnen te hebben ging het in de 2e trek helemaal fout, en konden we geen weerstand meer bieden, zodat de 2e trek verloren werd. Wat leidde tot het eerste punten verlies van de dag.

De derde wedstrijd was tegen de Mertensmannen. Na we de vorige wedstrijd tegen de Boerekes gelijk getrokken hadden begonnen we toch niet helemaal zeker aan deze wedstrijd. Maar nadat iedereen is goed wakker geschud was wonnen we de eerste trek vlotjes dankzij onze goede start! De Mertensmannen waren dus gewaarschuwd. En moesten we in de 2e trek weer een goede start hebben. Wat ook weer lukte, en net zoals de 1e trek wonnen we ook de 2e trek vlotjes. Zo zie je maar wat een goede training allemaal kan doen!! Onze 4e wedstrijd was tegen Fam. Janssens 1. Door dat ze een vrij jonge ploeg hadden opgesteld werden ook deze 2 trekken in ons voordeel beslecht.

Onze 5e tegenstander waren de Galliërs/Warriors. Nadat we ze in het begin van de voormiddag mooie dingen hadden zien doen was dit toch geen te onderschatten tegenstander. Maar ook hier werden de 2 trekken gewonnen. De 6e wedstrijd van vandaag was tegen onze eerste achtervolger in het totaalklassement. Fam. Janssens 2. Ook hier werd er door Fam. Janssens een vrij jonge ploeg opgesteld en werden de 1e en de 2e trek vlot gewonnen. Waardoor we zeker waren dat we weer uitliepen in het totaal klassement op onze eerste achtervolger. Onze 7de en laatste trek was tegen het mixteam van een paar noormannen een Mertensman een Boereke, 2 dames van Fam. Janssens en natuurlijk onze eigen Berketrekker Ben VH niet vergeten. Een dus niet te onderschatten ploeg. Na in de eerste trek eerst 1.5 meter afgegeven te hebben, hebben we alsnog de eerste trek gewonnen. De 2e trek werd iets vlotter maar toch met veel moeite gewonnen.

Wat dus voor de voormiddag voor een zeer behoorlijk resultaat zorgde. Met maar 1 gelijkspel en geen nederlagen werden we gezamenlijk eerste in het dagklassement. Tesamen me de Boerekes. In het totaal klassement lopen we ook uit op Fam. Janssens hier met 16 punten. Wat voor een comfortabele voorsprong zorgt.

In de namiddag werden we 6e van 14 ploegen wat ook een zeer behoorlijk resultaat was. Maar voor het verslag van de heren verwijs ik naar een ander verslag, waarschijnlijk dat van Kurt.

Tot de volgende competitiedag.

pee SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken