Verslagen

Verslag 6e competitiedag ’s Gravenzande - Kurt

24 april. Op deze zonnige zondag konden we nog eens gaan touwtrekken. Ligging: het pittoreske touwtrekterrein van de Noormannen. Omgeven door vijvers, schuttingen en grote banen gingen wij nog eens het beste geven van onszelf. Grote verwachtingen hadden we niet want door allerhande communie’s, vakanties, ongevallen, werkende en zieke mensen hadden we maar 6 man voor de jeugdploeg en 3 echte heren. Voor de jeugd vonden we al snel een 7 de man maar verder dan die 7de kwamen we niet. Het was de maarten van de Boerekes die als 7de man diende. We zagen dat alle andere ploegen er minstens 8 bijhadden. Noormannen 1 en Jagersrust zelfs 9 maar fam. Janssens 1 spande de kroon met wel 12 man in de ploeg.

We moesten beginnen tegen Noormannen 2. Door ons gewichtsnadeel van 74 kilo wisten we dat het van de start moest afhangen. Dus direkt vol in de aanval. De Noormannen hadden dit niet echt verwacht denk want zowel de 1ste als 2de trek werden vrij makkelijk gewonnen. De 0 was van’t bord en daar waren we al heel blij mee. Dan volgde fam. Janssens 2. Dit was onze 1ste achtervolger in de Gensbklasse. Zonder dat we erachter hebben gevraagd waren ze zo sportief om er een mannetje uit te laten. Ze dachten deze klus eens snel te klaren maar kregen de 1ste trek wel het deksel op de neus want deze werd door ons gewonnen. De 2de waren ze wel wakker en werd dan ook gewonnen door hun. 1-1 dus en weeral een puntje meer.

Als volgende was Jagersrust aan de beurt. 6 grote dames en 3 jeugdige trekkertjes gingen ons het leven zuur maken. Maar niets was minder waar want zowel de 1ste als 2de trek werd in ons voordeel beslecht. Zo stonden we al op 7 punten en het was Noormannen 1 waartegen we konden gaan strijden voor nog eens 3 punten. Die gingen jammer genoeg naar Noormannen.

Dan was fam. Janssens 1 aan de beurt. We dachten dat het niet makkelijk zou worden.12 trekkers dat zijn 10 voeten meer plus dan nog 596 kilo droog aan de haak. Daartegenover stond onze 496 kilo met 7 man. Dus 10 voeten en 100 kilo meer. Maar de start was 2 keer goed en de trek werd dan ook door ons gewonnen. En zo waren we aan 10. Met nog 2 wedstrijden te gaan zat er misschien nog wel iets meer in. Maar dat ging dan toch niet van de Boerekes zijn want die 2 trekken werden beide verloren. Als laatste trek volgden de Galliërs/Warriors

Tegen hen konden we nog eens de 3 punten pakken wat ons totaal op 13 bracht en een 3de plaats samen met Boerekes. Niet slecht als je maar met 7 trekt en 74 kilo te weinig weegt.

Dan de heren. Hier was het nog rampzaliger. Den Boensberg en Dorien waren op weekend, den Bart nog altijd ni terug, Johan die met Groene Oase meedeed en Jill aan het werk. Dus moesten we onze ploeg aanvullen met de volledige jeugdploeg. Maar dan wogen we 10 kilo te veel. Nadat we Jan DDT. hadden gewisselt met Angela Bianca Jill en nog iet wogen we 10 kilo te weinig. Onmiddellijk stempelen. De eerste 2 partijen waren tegen fam. Janssens. Eerst tegen de 680 ploeg en dan tegen de 600. Maar zowel de 1ste als de 2de wedstrijd werden verloren.

Dan volgden 2 winstpartijen. Eerst moest fam. Janssens Combi de meerdere erkennen in ons en vervolgens Mertensmannen 680 ook nog. Dan volgden weer 3 verlieswedstrijden. Tegen Noormannen en Jagersrust 720 kwamen we gewoon macht te kort. Tegen Jagersrust 600 konden we goed standhouden maar konden we toch niet beletten dat we ook hiervan geen punten konden pakken.

Als laatste wedstrijd was Groene Oase. Hier trok de Johan in mee en we gingen hen niks gunnen. De 1ste trek waren we wat verrast en konden het tij niet meer keren. Deze werd dan ook verloren. Bij de 2de trek waren we veel alerter en hadden een goede start. Na een moeizame trek konden we deze toch winnend afsluiten. Hierdoor was ons 7de punt binnen, net even veel als Groene Oase. Dat leverde ons een gedeelde 6de plaats op.

Gezien over heel de dag was iedereen blij met het goede weer, het behaalde resultaat en blij dat de dag er weer op zat. Want ondanks de halve ploeg die we bijhadden hebben we toch het onderste uit de kan gehaald.

Dit was het weeral en tot in St-Lenaarts over 14 dagen


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken