Verslagen

TVV De Berketrekkers gaat nog jonger !! - Kurt

Het seizoen is goed op weg en zowel onze combi- als onze jeugdploeg draaien mooi aan de leiding in hun competitie. Dat geeft de mogelijkheid om te gaan werken aan de volgende generatie. Tot op heden hebben we onze doelgroep vooral als +12 jaar gezien. Vanaf woensdag 4 mei komt hier echter verandering in. Vanaf dan gaan we elke woensdag om 18u30 tot 19u30 werken met een groep 10 tot 14 jarigen. Hier zal absoluut geen krachtraining aan te pas komen, maar we zullen op een spelende manier proberen een aantal basistechnieken van de touwtreksport bij te brengen. Verder zullen we werken aan lenigheid, volharding en groepsgevoel.

Een coole sport !! Touwtrekken is een tof gebeuren. Al meteen wanneer je bij ons komt trainen, zal je gevraagd worden of je zin om mee te gaan naar een wedstrijd. Wij kennen in touwtrekken geen bankzitters. Omdat we in verschillende categorieën draaien en we samenwerken met andere verenigingen kunnen we iedereen opstellen. De ene week zal dit in de eigen ploeg zijn, een andere week samen met leden van andere verenigingen in een combinatieploeg. Enkel op een paar superbelangrijke tornooien proberen we de beste combinatie te maken. Op de grote meerderheid van de tornooien zullen we echter zorgen dat iedereen aan bod komt. Vanaf de dag dat je 12 word kan je mee naar het jaarlijkse internationale GENSB jeugdtornooi. Een 500 jeugdige touwtrekkers uit 8 verschillende landen ontmoeten dan elkaar in een ervaringstornooi.

Een sport om trots op te zijn !! In geen enkele andere sport is het groepsgevoel zo belangrijk. Samen als één man aan het touw staan en gezamenlijk proberen te winnen van een even zware tegenstander vraagt een totale overgave aan het groepsbelang. Een individuele actie van iemand die zich beter voelt, is dodelijker, dan iemand die even niet mee kan. De coach is op het veld de onbetwiste leider. Enkel als iedereen luistert naar de coach kunnen er resultaten volgen. In een maatschappij waar de "IK" steeds belangrijker wordt, kan onze sport een tegengewicht vormen.

Een leuke training !! Door speciaal een training voor 10 tot 14 jarige in te richten en deze te laten begeleiden door enkele 17-18 jarige leden willen we de training heel leuk maken. Van het uurtje training zal er maximaal een 20 minuten echt aan het touw worden gewerkt. De rest zullen spelletjes zijn in functie van de sport. De verantwoordelijkheid voor deze trainingen ligt bij -16 trainer Ben Van Hasselt ( ben_van_hasselt@hotmail.com ), Hij wordt bijgestaan door enkele jeugdleden en geadviseerd door oudgedienden. Ben je tussen 10 en 14 jaar, dan word je dus op 4 mei verwacht aan ons oefenterrein achter de sporthal (waar die grote oranje paal staat). Meer info op

http://www.berketrekkers.be


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken