Verslagen

7de competitiedag te St-Lenaarts - Kurt

Na een weekendje waarin het geen touwtrekken was konden we weer aan de bak. Dit keer moesten we niet zo ver rijden want het was in St-Lenaarts te doen. Organisatoren van dienst waren de Modesten-Vroeters. Nu was het wel juist met moederdag maar daar was weinig van te merken bij de touwtrekploegen. Diegene die er anders waren waren er nu ook. Het was weer een goed bezette dag met 8 ploegen bij de jeugd en 12 bij de heren. Enkel het weer kon voor spelbreker zorgen. Wat het dan uiteraard ook deed. Want al vanaf de start van de jeugd werden we getrakteerd op de nodige regen- en hagelbuien. Maar zelfs zo’n pokkenweer houdt een touwtrekker niet tegen.

Voor onze jeugdploeg hadden we er 2 nieuwe bij. Ze hadden beide 1 training gehad en maar ineens meegenomen naar’t touwtrekken. Doordat we hen in onze jeugdploeg inpasten vielen er 2 meer ervaren uit de boot. Dat waren Maarten en Jan waardoor Peter moest ankeren. Dat zou dan de 2de keer worden dat hij ankert. We begonnen tegen Galliërs/Warriors. De 1ste trek werden we verrast door de start en moesten we daar al 2 meter prijsgeven. Maar op karakter pakten we die 2 meter terug en de overige 4 meter ook. Ons 1ste puntje was binnen. Met een bang gevoel maakten we ons klaar voor de volgende wedstrijd. Dit keer waren het de Noormannen. Deze ploeg draait op een hoog niveau met een constante prestatie. Dus we waren gewaarschuwd. Maar net als tegen Galliërs pakten we ook deze 1ste trek. Het vertrouwen groeide en de ploeg begon beter samen te stappen. De 2de trek werd dan ook zonder al te veel problemen gewonnen. Als 3de waren Mertensmannen aan de beurt. Hiertegen hadden we al enkele weken niet meer verloren en die traditie wilden we in ere houden. Wat we natuurlijk ook deden. Weeral 3 punten. En dan te bedenken dat we met 2 nieuwe in de ploeg stonden.

Dan volgde Fam. Janssens 2. Deze was de sterkste van de 2 en was in ’s Gravezande nog dagwinnaar geworden. Dus zeker een te duchten klant. Maar het vertrouwen binnen de ploeg zat goed en dan lijkt alles makkelijker te gaan. We wonnen deze partij wel maar makkelijk was het alleszins niet. Met nog 3 wedstrijden te gaan stonden we op een gedeelde 1ste plaats samen met Galliërs. Als volgende wedstrijd kregen we Fam. Janssens 1 voorgeschoteld. 12 man; da zijn 24 poten in die toch o zo vettige grond. Maar geen nood, ook tegen een overmacht aan mensen staan we ons mannetje. Want ook deze wedstrijd werd gewonnen.

Nog 2, Vroeters en Boerekes. De 1ste, Vroeters, de revelatie van vorig jaar. De 2de, Boerekes, de revelatie van dit jaar. Dus het beloofden nog pittige duels te worden. Eerst waren Vroeters aan de beurt. Ondanks hun zwaar weekend kwamen ze in mijn ogen nog redelijk fris aan het touw. Doch konden ze de onzen niet verrassen. Door gecontroleerd te trekken konden we onze krachten verdelen zodat we ze conditioneel konden aftroeven. Als laatste waren daar de Boerekes. In geval van winst betekende dit de dagoverwinning. In geval van verlies ging deze overwinning naar de Galliërs/Warriors. We zorgden dat we onze start hadden en begonnen direkt te stappen. De Boerekes hadden daar niet direkt een antwoord op en verloren de 1ste trek zonder dat ze enig weerwerk konden doen. De 2de trek zouden ze waarschijnlijk wel wat agressiever starten. Maar ook bij de 2de trek waren we hen voor in de start en kon de motor direkt beginnen draaien. Wat resulteerde in winst. Ook over de ganse voormiddag want Galliërs/Warriors had ook punten laten liggen tegen Boerekes.

Dan de heren. Door het ontbreken Ewald en Jill die met Jagersrust dames meedeed waren we genoodzaakt om wederom bijna al onze jeugd in de ploeg te plaatsen. Diegene die niet meededen gingen ofwel slapen,ofwel naar hun lief ofwel naast de ploeg als coach. Deze ondankbare job was er weggelegd voor de Peter die omwille van rugklachten liever niet meedeed met de heren. Iets waar we natuurlijk rekening mee houden. Zo bestond de ploeg uit Jan L, Jan Boens, Johan H.,Katrien,Steven,Jens,Johan,Maarten en ikke. Jan Drayers deed dan nog mee met Jagersrust 600 zodat iedereen die wou kon trekken. We wogen op de kop af 680kg. Net voldoende voor de combiklasse. We begonnen tegen Jagersrust 720. Hier werd al snel duidelijk dat de staat van het terrein niet in ons voordeel speelde.

We moesten immers wachten tot de 8ste wedstrijd eer dat we punten konden pakken. Tegen ploegen als Jagersrust 600, Jagersrust dames, Noormannen, Mertensmannen, Fam. Janssens 600 en Fam. Janssens 680 konden we wel mooi weerwerk bieden maar we waren niet bij machte om het verschil te maken.Het waren dan wel ineens 3 punten dat we pakten maar ja. Tot de 8ste wedstrijd is toch lang. Het was dan ook tegen een rechtstreekse concurrent namelijk Fam. Janssens combi. Toen hadden we blijkbaar de smaak te pakken want van de resterende 3 wedstrijden wonnen we er nog 2. Tegen Modesten en Vroeters trokken wij aan het langste eind. Tegen Galliërs aan het kortste. En zo kwam aan deze miezerige dag ook een einde. Maar zoals zo dikwijls waren we na een goeie warme douche dat slechte weer weeral snel vergeten. Dat was het dan weeral. Tot in Retie.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken