Verslagen

Verslag recreantentornooi in Retie - Kurt

Vrijdagavond, rond een uur of zeven. Krijg ik de kriebels, begint het hier te beven. Dan moet ik weg naar een of ander touwtrektornooi. Nog eens een voor recreanten. Dat was weeral een tijdje geleden. En duw “hellow” Saturday Gang en dada Berketrekkers. Niet dat er veel Saturday Gang aan was want het waren allemaal getrainden die meegingen. Wel een beetje jammer maar ja. Wat doet ge eraan.

Normaal vertrokken we om 7 uur maar toen was ik net thuis en moest dus nog eten en wassen. Daarom ben ik ook maar achterna gereden want ik had 7 uur toch nooit gehaald. Kreeg ik ook nog eens telefoon van de Peter dat den Ben zijne auto kapot was en of ik hen wilde oppikken. Dan maar extra snel eten en wassen en zo was ik rond 7.15 klaar. Maar inmiddels hadden den Ben en de Peter al een taxi gevonden namelijk Wim Noeyens. Die moest toch ook naar daar want hij was uitgenodigd als scheidsrechter. Eenmaal daar aangekomen bleek daar een berg volk te zijn. 31 ploegen verdeelt over de jeugd, dames en heren. 11 jeugdploegen, 5 damesploegen en 15 herenploegen. Zowel de heren als de jeugd werden in 2 poules gesplitst.

De Berke/sgof jeugd zat in de poule met Mookers,de players, Klj Pulderbos en klj Arendonk 2. Ze waren met 7 en zo kon er toch telkens iemand van hen coachen. Niet dat dat echt nodig was want de ploeg bleek telkens te sterk te zijn voor de tegenstander. Enkel tegen de Mookers hadden ze het eventjes moeilijk maar eens de motor op toeren was,was hij wel niet meer te stoppen. Ook Mookers draaiden goed mee want buiten de verlieswedstrijd tegen Berke/sgof lieten ook zij geen steek vallen waardoor ze samen met Berke/sgof verder gingen naar de kruisfinales.In de andere poule kwamen Boerekes en Bosapen 2 het sterkst voor de dag. In de kruisfinale was het 1 tegen 2 waardoor Mookers tegen Boerekes trok en Berke/sgof tegen Bosapen 2.

Berke/sgof won vrij makkelijk van Bosapen 2. In de andere halve finale was de strijd heel wat bitsiger. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. De eerste trek ging na lang zwoegen naar Boerekes. Ook de 2de trek leek lange tijd naar Boerekes te gaan. Ze pakten immers 3 meter voordeel maar vergaten het toen af te maken. Ze dachten dat de buit al binnen was maar Mookers remonteerde en de Boerekes waren niet meer bij machte om daar nog een antwoord op te geven. Gevolg : een beslissende 3de trek. Ook hier was het hard tegen hard maar uiteindelijk trokken de Mookers aan het langste eind. Wel waren allebei de ploegen zeer diep moeten gaan. Dat was ook te merken want de finaletrek tegen de Mookers werd vlot gewonnen. Hierdoor was de titel van open Kempisch Kampioen bij de recreanten jeugd voor ons. De Boerekes waren nog sterk genoeg om de 3de plaats te veroveren.

Bij de heren stonden we in een tamelijk sterke groep. Tegen de Lammen hadden we het meeste last maar toch sloten we ook hier de voorronde winnend af. In ons zog glipten de Lammen mee naar de kruisfinales. Daar kwamen we tegenover de papa’s van jong Janssens te staan. De Lammen kregen de Ruiters voorgeschoteld. Natuurlijk stond heel Retie en omstreken voor de papa’s te supporteren maar het mocht niet baten. Hoewel ze ons toch wel wat werk bezorgden konden we toch 2 maal winnen. Toen werd het stil. De finale was dus wederom voor Berke/sgof. In de kleine finale wonnen de papa’s van de Lammen maar nu was het tijd voor de wedstrijd van de avond. Van den Dré moesten de Ruiters ons maar gauw inblikken en dan vragen waarom dat we trainden. Ons antwoord daarom was simpelweg 2 keer winnen. Daarvoor trainden we dus.

2 maal open Kempisch Kampioen van de 2 ploegen die we inschreven. Van afwerken aan 100% gesproken. Na deze wedstrijd was het weeral gedaan voor vandaag. De schoenen konden uit en de pinten op tafel. Het was immers nog eventjes wachten op de prijsuitreiking. En naar jaarlijkse gewoonte waren het ook nu weer natura prijzen. Zo kon ik naar huis met een takkenschaar en een grote snoeischaar. Alles voor den tuin. Nu enkel nog die tuin zien te bemachtigen. Eenmaal de prijsuitreiking gedaan was vertrokken de meesten van Berke/sgof al naar huis.

Enkel ik,Jill,Steven,Bart en Katrien bleven nog om nog wat te nuttigen. Toen de bonnekes op waren zijn we toch ook maar naar huis gereden. Het was ondertussen toch ook al zaterdag geworden. Tot zover de avonturen van “the Saturday Gang” en tot een volgend spannend verhaal.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken