Verslagen

8ste competitiedag te Retie - Kurt

2 dagen na de recreanten was het de beurt aan de getrainden. Het weer hadden ze nu wel mee want het zonnetje scheen en er was geen wolkje te bespeuren. Bij de jeugd waren er 8 ploegen waarvan 3 van de Fam. Janssens. Verder nog wij, Boerekes, Mertensmannen, Noormannen en Galliërs/Warriors. Johan had ons gewaarschuwd dat hij zeer streng ging toezien op het gewicht en wat bleek? Niet nodig want de ploeg woog 14 kilo te weinig. We konden Dorien nog wisselen met Katrien maar dan hadden we nog minder gewogen. Dan maar zo.

We begonnen tegen Noormannen en deze wedstrijd werd meteen gewonnen. Dit gaf toch wel een goed gevoel. Als volgende waren Mertensmannen. Ook hiervan werd vlotjes afstand van genomen. Als 3de kregen we de Boerekes voorgeschoteld. Dit kon weleens de taaiste klant van de voormiddag zijn. Met tamelijk veel moeite werden de 3 punten toch binnengehaald. Net als al de andere wedstrijden trouwens want we verloren geen enkele trek. De vorige competitiedagen lieten we altijd wel hier of daar een dom puntje liggen maar nu stelden we orde op zaken. 21 op 21 en Open Kempisch Kampioen in de Gensb klasse.

Dan maar ineens gaan wegen voor de combi. De ploeg veranderde wel wat ten opzichtte van andere dagen. Ben en Peter reden immers naar huis en Bart was terug. Dus bestond de ploeg uit mij,Bart,Jan Boens,Jan L,Jill, Dorien, Katrien,Steven en Johan. Met z’n 9 kwamen we net niet aan de 680. 679 om precies te zijn. Er waren 13 ploegen en we zouden wel zien wat het zou brengen. De 1ste trek was tegen Fam. Janssens 600. We konden een tijdlang mooi blokken en wisten hierdoor dat we vandaag punten gingen pakken. Gewoonlijk konden we zo veel weerwerk niet bieden. De 2de wedstrijd was tegen de Pony’s. Hier deden Jan D en de Maarten mee . We gingen ons niet laten kennen.

De 1ste trek moesten we nog wel prijsgeven maar de 2de was wel voor ons. Het 1ste puntje was binnen. Na deze trek volgden onmiddellijk de Modesten. We hadden hen al een puntendeling voorgesteld maar daar wilden ze niet op ingaan. Ze wilden voor de 3 punten gaan. Wat doen wij dan? Afstraffen die handel. Ze kregen een vinger,wilden een hand en waren nu de hele arm kwijt. Na dit moeizame begin was het tijd om even op adem te komen.

Tegen Jagersrust 600, Fam. Janssens 680 en Noormannen 680 kregen we daar de kans voor. Na deze wedstrijden mochten we tegen Mertensmannen. Deze mannen hadden geprobeerd onze hars te pikken en dat laten wij zo maar niet doe. Tot nu toe hadden ze nog geen enkele wedstrijd 2 maal verloren. Tegen ons was het dan toch zover. En eigenlijk hadden we er niet echt veel moeite mee. Dit kwam ook wel omdat ze net een zeer zware trek tegen Jagersrust 720 hadden gehad. Hier hadden ze 1 puntje van gepakt. De daarom volgende wedstrijd was er een voor ons eigenste klassement want nu was Fam. Janssens combi aan de beurt. Met heel veel moeite werd het laken 2 maal naar ons toe getrokken. Maar het had wel veel krachten gekost. Jill zat er compleet door en heeft dan ook maar wijselijk beslist om niet meer mee te trekken.

De resterende 3 wedstrijden moesten we dan maar met 8 afwerken. Onze volgende tegenstander was Versieck vrij. De 1ste trek werd zonder al te veel moeite gewonnen. Bij de 2de trek was onze start iets minder maar konden we goed standhouden. Wat er toen gebeurde weet ik niet maar bij de eerste aanval van Versieck stortte de ploeg in elkaar. De helft zat er compleet door waardoor we deze trek ook verloren. Met nog 2 wedstrijden te gaan voelden we de hete adem van Fam. Janssens combi terug in onze nek. Als voorlaatste tegenstander kregen we de dames van Fam. Janssens voorgeschoteld.

Omdat we al een paar keer te horen hadden gekregen dat we veel klappen gaven hadden we nu geopteerd om hun op druk over te trekken. Maar als ze dan met de ganse ploeg op hun gat gaan is het moeilijk om hen van de grond te krijgen zonder een klap te geven. Toch maar geprobeerd en wat bleek. De wedstrijd duurde gewoon wat langer. Maar werd alsnog door ons gewonnen. Als laatste ploeg kregen we Jagersrust 720 voorgeschoteld. Hiertegen konden we niet veel beginnen. We gingen vol in de verdediging maar dat bleek niet genoeg te zijn. Geen ramp want met 14 punten en een 7de plaats van de 13 konden we terugblikken op een geslaagde namiddag. Tel daarbij de overwinning van de jeugd en we kunnen spreken van een geslaagde competitiedag.

Nu is het weer 14 dagen wachten tot de volgende competitie. Deze gaat doorgaan in Olen. Daar zijn we nog nooit geweest dus is het ook weer afwachten welke grond we onder onze voeten zullen krijgen. We gaan er op zijn minst alles geven. Tot de volgende.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken