Verslagen

9de competitiedag te Olen - Kurt

Voor het eerst gingen we kennismaken met de Olense ondergrond. Het was te doen op de accomedatie van de voetbal. Maar in plaats van een mooi pleintje op het voetbalveld ging het om een armzalig stukje terrein vlak achter de velden. Het terrein was amper groot genoeg om 2 banen op te leggen en de ondergrond rook verdacht veel naar hondenstront. Maar veel beter is er de dag van vandaag niet meer te vinden om op te touwtrekken. Want het terrein wordt tenslotte wel gedeeltelijk omgeploegd.

Dan de wedstrijden zelf. Bij de jeugd konden we niet rekenen op onze anker Jan D. waardoor Peter zich voor de 2de maal dit seizoen als anker ontpopte. Hoewel hij dat niet slecht deed bleek het verschil toch voelbaar. Ook de trouw van Jan en Ann zat bij velen nog in de kleren. De 1ste wedstrijd tegen Fam. Janssens 2 werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen door het zwarte geweld uit Retie. Zij dolgelukkig want ze hadden ons nog eens geklopt. De daaropvolgende ronde hadden we rust en zagen we dat onze volgende tegenstander (Noormannen) 1-1 trok tegen Fam. Janssens 2.

Dat beloofde. Maar onze start was goed en wonder bij wonder wonnen we de 1ste trek van Noormannen. We wisten dat we het de 2de trek lastiger zouden krijgen en begonnen daarom ook supergemotiveerd aan deze trek. Ook deze werd gewonnen en de 3 punten waren binnen. Dan volgden de Boerekes. Deze bleken te sterk voor ons. Dit was mede het gevolg doordat Jill uitviel bij gebrek aan training. De daarop volgende 3 wedstrijden deed Jill daarom ook niet meer mee. De tegenstanders waren zo sportief om er eveneens een mannetje uit te laten.

Lag het daaraan of aan het feit dat de jeugd de resterende wedstrijden wou winnen maar ze werden wel alledrie gewonnen. Doordat Boerekes op laatst nog gelijktrokken tegen Noormannen behaalden we een 3de plaats . 1 punt meer dan Noormannen en 1 minder dan Boerekes. Fam. Janssens werd dagwinnaar. Door deze 3de plaats waren we zeker van de eindzege in de competitie.

Bij de combi beloofde het een zeer zware dag te worden. Enkel ik en Bart waren er van de heren waardoor de rest van de combi bestond uit jeugd of dames. We wonnen onze wedstrijden tegen Boerekes en Fam. Janssens combi en trokken nog gelijk tegen Vroeters. Hierdoor behaalden we 7 punten. Net zoals Vroeters. De overige wedstrijden boden we wel goed weerwerk maar met 45 kilo te weinig sta je met een serieuze handicap te trekken.

Veel meer zat er voor ons op deze competitiedag niet in. Maar ondanks deze mindere dag handhaven we wel onze 1ste plaats in de combiklasse en stelden we onze titel veilig bij de jeugd.

Tot zover voor Olen.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken