Verslagen

10de competitiedag te Rijkevorsel - Kurt

De 10de en tevens laatste dag van de competitie werd niet ver van ons deur georganiseerd. Nadat we daar vorig jaar een bekertornooi hadden getrokken waren ze nu zo vrij om een competitiedag te organiseren. Alles was op en top geregeld enkel hadden ze pech dat hun wedstrijd midden in de examenperiode viel. De opkomst van ploegen was dan ook klein.

Met 4 ploegen in de voormiddag en 9 in de namiddag zaten we ver onder het gemiddelde. Ook bij de recreanten was dik goed te merken. Ook het warme weer kan er voor iets tussen gezeten hebben. Bij meer dan 30° was het niet echt aangenaam touwtrekken. Maar er was aan alles gedacht. Er was water voorzien op en langs het terrein, na het trekken was er mogelijkheid om te douchen en er werd een heuse barbecue georganiseerd. Niets kwamen we te kort op deze afsluitende competitiedag.

Dan het touwtrekken zelf. Zelf hadden we maar 5 trekkers bij die in de Gensb konden meedoen dus hadden we 2 mogelijkheden. Onze ploeg aanvullen of zelf andere ploegen aanvullen. We opteerden voor het laatste. Enkel Noormannen 2 hadden nog iemand nodig. Hij mocht 100 kilo wegen dus werd het de zwaarste die we bijhadden en dat was Maarten. De rest heeft samen met mij den toerist uitgehangen. Lekker van het zonneke genieten mej ne frisse cola in de hand. Omdat er maar 4 ploegen waren werd overeen gekomen om een dubbele poule te trekken. Ondanks het warme weer stemden al de ploegen daarmee in. Anders zou het maar 3 maal trekken zijn. Nu waren het 6 partijen. Al snel werd duidelijk dat het een strijd zou worden tussen Noormannen 1 en Boerekes.

Alles was immers nog mogelijk voor de 3de plaats in de Gensb-klasse. Maar in alle twee de wedstrijden draaide het uit op een puntendeling. De overige wedstrijden trokken ze ook hetzelfde zodat Noormannen geen stap dichter bij de Boerekes kwamen. Fam. Janssens 2 ging nog aan de haal met de 3de plaats door Noormannen 2 te kloppen. Direkt na het touwtrekken ging men over tot de prijsuitreiking bij de jeugd. Dit omdat dan de jeugd naar huis zou kunnen. We zaten immers nog volop in de examenperiode.

Ook in de namiddag waren er minder ploegen. Dit lag hoofdzakelijk aan het warme weer denk. Noormannen reden immers na de jeugd naar huis, Jagersrust had een ploeg minder bij en ook bij Fam. Janssens werd de combiploeg niet opgesteld. Dit kan nu wel eens het gevolg zijn van de examens. Voor ons was het bang afwachten wat Mertensmannen ging doen. Als ze gewoon de 680 inschreven wonnen wij de combiklasse met een groot verschil op de 2de. Maar als ze opteerden om combi te trekken en hun punten van de 680 over te zetten naar deze klasse werden we mathematisch 2de zonder dat we daar iets aan konden doen. Maar gelukkig voor ons schreven ze 680 in.

Ook Galliërs probeerden op deze laatste competitiedag eens iets anders. Ze waren toch al zeker van hun 1ste plaats in de 640 en probeerden het daarom maar eens in de 600. En met succes want ze behaalden de 2de plaats na Jagersrust 720. Denk dat Galliërs volgend jaar meer gebruik gaat maken van deze formule. Wij van onze kant moesten ons geen zorgen meer maken om onze titel. We werkten de wedstrijden af zo goed en kwaad als we konden en behaalden 4 punten. Dit ook omdat we weer maar 2 heren bijhadden. We trokken gelijk tegen Modesten en wonnen van Versieck vrij. En daar bleef het bij.

Maar ondanks ons magere slotwedstrijden in de competitie (7 punten in Olen en 4 in Rijkevorsel) mochten we toch de grootste beker van de Combiklasse gaan halen. Zo behaalden we zowel in de Gensbklasse als in de Combiklasse de 1ste plaats. Dit was iets wat ons nog nooit in hetzelfde jaar gelukt was.

Dat was het dan voor de competitie. Nu volgen nog enkele bekertornooien en internationale wedstrijden alvorens vollenbak voor het EK te beginnen werken. Tussendoor nog snel het Gensb meepikken en als dit alles voorbij is sluiten we af met de BK. Dat is het zowat ongeveer voor de rest van het seizoen.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken