Verslagen

Het niveau van het "International Open 4+4 Championships" - Jan

Net zoals de voorgaande editie in Engeland lieten we ons “International Open” doorgaan als officieus wereldkampioenschap voor gemengde teams. Bij officieuze kampioenschappen is het altijd koffiedik kijken wat het vergelijkbaar niveau hiervan is. Vorig jaar was dit zeker moeilijk toen Jan Naalden en Linda Van Gorp de enige bekende Internationale gezichten waren. Het was mede door deze 2 Jagersrustleden dat onze, toen veel beter getrainde, ploeg 2X brons won. Dit jaar wilden we er niet alleen naar streven om een hoger niveau van toernooi te krijgen, maar ook om meer referentiepunten te krijgen naar het officiële internationale gebeuren.

Ik ben overtuigd dat we op beidde fronten geslaagd zijn. In de 660 is de winnaar van vorig jaar (Holland) op de 4de plaats blijven steken. In de 600 was de winnaar van vorig jaar (Leek) niet aanwezig maar de beste engelse ploeg was 6de (Holland). De Berketrekkersploeg van dit jaar valt zeker niet te vergelijken met vorig jaar … maar de engelse A ploegen zijn zeker vergelijkbaar met hun A ploeg van vorig jaar. Als we dan de ranking van dit jaar vergelijken met vorig jaar zien we een duidelijk hoger niveau.

Wat de referentiepunten betreft zitten we ook sterk. Als we de namen uit onze deelnemerslijst eens naast de namen van de Nederlandse selectie worldgames 2005 leggen, zien we dat 10 van deze selectietrekk(ster)ers in verschillende ploegen deel namen aan ons toernooi. Nederland haalde op de worldgames met deze mensen goud in de 680 kg klasse en brons bij de dames 520 indoor. Als we vergelijken met het officiële WK landenteams in Rochester ‘04 stonden er met Gerben Jansen, Erwin Goorhorst, Jan Bartels, Peter Naalden en Jan Naalden 5 wereldkampioenen op het veld. Daarnaast trokken er nog een hele resem touwtrekkers die op vroegere WK’s of EK’s met hun club of landenteam op het podium stonden.

Leden van de verschillende 4+4 ploegen die opgesteld stonden in de Nationale selectie van Nederland op de World Games of het Wereldkampioenschap.

Name

4+4 Team

World Games

WK Rochester

Grietje Stokers

Eibergen

brons

 

Tanja Dobbe

Vechtlust/Eibergen

brons

*

Jolanda Vergeer

Vechtlust/Eibergen

brons

*

Marleen Dijk

Schutshof

brons

 

Alberdien Olthoff

Schutshof

*

 

Kim Boogaard

Hertme

 

*

Pietronella Olthoff

Schutshof

 

*

Gine Oude Egberink

Hertme

 

*

Nanda Oude Egberink

Vechtlust/Eibergen

 

*

Hanneke v Steenbergen

Hetme

 

*

Gerben Jansen

Vechtlust/Eibergen

goud

goud

Erwin Goorhorst

Vechtlust/Eibergen

goud

goud

Jan Naalden

Jagersrust

*

goud

Peter Naalden

Jagersrust

goud

goud

Rolf Hoff

Schutshof

goud

*

Erik Fokkert

Schutshof

 

*

Jan Bartels

Jagersrust

 

goudTot spijt van wie het benijd, kunnen we met recht en reden zeggen dat het “International Open 4+4 Championships” het wereldkampioenschap was, voor gemengde teams. In het midden van het klassement zouden de Zweden of Zwitsers nog iets kunnen doen veranderen, maar ik ben overtuigd dat de top van het podium door niemand zou bedreigd zijn. Spijtig was het wel dat een, voor het gemengd touwtrekken, zo’n belangrijk land als Zweden, geen rekening heeft gehouden met onze reeds vastgelegde datum. Als de Zweedse 4+4 ploegen de kans hadden gehad om ook op ons toernooi deel te nemen was de glans nog groter geweest. Ik hoop alleszins dat Schutshof, voor editie 2006, er wel in slaagt deze datum Internationaal vrij te houden. Als ze ook nog steun krijgen van NTB en hun buurverenigingen zullen ze er zeker in slagen ons succes te overtreffen … en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken