Verslagen

Europese Spelen in Doornzele - Kurt

Op 15 augustus konden we naar Oost-Vlaanderen om te gaan touwtrekken op de open Vlaamse kampioenschappen. Deze gingen door in doornzele-dries. Het touwtrekken maakte daar deel uit van de Europese Spelen voor traditionele sporten.

Hier verwachtte men 2000 toeschouwers en er stond een interland gepland tussen de beste buitenlandse ploeg en de beste Belgische ploeg. Maar aangezien er geen buitenlandse ploegen waren moesten wij met onze oranje outfit maar figureren als Nederlanders. Na een helse rit van 1 ½ uur in een te kleine auto ( toch als ge er met 7 in moet)kwamen we aan op onze bestemming. Onderweg hadden we de Peter, Ben, Jan D. en Elien nog op moeten pikken want die zaten een weekendje aan zee.

Eenmaal we daar waren zagen we al snel dat die 2000 toeschouwers heel hard overroepen was. Alles bij elkaar misschien 200, maar dan was het toch zeker op. Onze ploeg bestond eigenlijk volledig uit jeugd. Enkel Jan L. stond erin van de heren. Den Bart had een barbecue, den Ewald en de Jan Boens genen tijd en ik was zo stijf als een hout. Kwam immers recht van den dodentocht. De eerste wedstrijd was tegen Fam. Janssens 2. Hiervan konden we toch al meteen een puntje afsnoepen. De volgende 7 wedstrijden werden verloren. Dat was vooral te wijten aan de zeer jonge ploeg en bij sommige het gebrek aan slaap.

Zelfs tegen de Boerekes werd verloren. Dat beloofde niet veel goeds voor het Belgische Kampioenschap. De laatste wedstrijd was tegen Versieck dames en die konden we nog winnen. Hierdoor eindigden we op een voorlaatste plaats met 4 punten. Iedereen kreeg een beker en een aantal drankbonnen. Toen we ook deze verteerd hadden zijn we maar terug richting Merksplas gereden


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken