Verslagen

Belgisch kampioenschap te Vivenkappelle - Kurt

Hier werd het 1ste deel van het Belgische kampioenschap gehouden. Er werden 4 klassen afgewerkt. Dat waren de 600, de 680, dames en 6-tallen. Men begon met de 600. Hier hadden wij ons ook ingeschreven. De overige ploegen waren 2x Fam. Janssens en de Mertensmannen. Joepie, weeral voor plaats 4 trekken dachten we op voorhand.

We mochten al direkt tegen Mertensmannen beginnen. We waren goed gestart en pakten al snel een metertje. Zou het kunnen dachten we, en jawel onder luid gecoacht van Jill haalden we de 3 punten binnen. Dus er zat misschien toch iets meer in dan de 4de plaats. Of Mertensmannen spaarden zich voor de kruisfinales. Alle ploegen waren toch al zeker van de kruisfinales aangezien er maar 4 ploegen waren. Tegen de 2 teams van Fam. Janssens konden we mooi weerwerk bieden maar het verschil in training was toch te merken. Ze waren klaar voor Italië, dat stond vast. In de kruisfinales botsten we wederom op Janssens. Of het nu 1 of 2 was, ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat we de wedstrijd verloren.

Dan maar strijden voor het brons. Zoals op de grote wedstrijden weerklonk “eye of the tiger” bij het opgaan. Alle namen van de trekkers werden afgeroepen en dan was het tijd voor het echte werk. Iedereen vol spanning naar de scheidsrechter kijkend tot die handen naar beneden gingen. We merkten direkt dat er nu meer spanning op het touw stond. Maar we bleven rustig en pakten elk beetje dat ze gaven. In het begin was dat niet veel maar plots viel de druk voor een groot stuk weg en weg waren wij ook. Op weg naar winst. Ook de 2de trek werd zo getrokken. Het enige verschil met de 1ste trek was dat Mertensmannen nu moesten komen. Ze probeerden het met veel beukwerk maar we pareerden elke aanval tot we de kans zagen om hun aanval over te pakken en het brons in de wacht te slepen.

De strijd om goud werd gewonnen door Fam. Janssens. Niet moeilijk als je tegen je 2de ploeg trekt. Welke Janssens er won? Die met de Jan van Katrien in. Later op de dag werden ook nog de 680,dames en 6-tallen getrokken. In elke van deze klasses ging Fam. Janssens met het goud lopen. Bij de 680 en de 6-tallen kwam er telkens nog brons bij ook. Wij deden ook mee in de 6-tallen. Normaal met 2 ploegen maar omdat er ne man of 4 naar den bakker was en nog niet terug waren toen ze begonnen stelden we maar 1 ploeg op. Hier viel ik na de 1ste trek al geblesseerd uit. Hierdoor moest Peter in de ploeg. Weeral 5 kilo minder. Ondanks het weinige gewicht behaalden we toch 6 punten tegen VanDoorne en Versieck dames. Zo gingen diegene die getrokken hadden met een goed gevoel maar huis en diegene die niet getrokken hadden doordat ze naar de bakker waren een slecht gevoel. Maar daar moeten ze maar mee leren leven. Wij gaan hun ni achterna lopen als een hond.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken