Verslagen

Jagersrust - Kurt

2 oktober en altijd juist met Merksplas kermis. En ondanks de kermis geraakten we toch aan 7 man. Met in ons achterhoofd houdend dat ons Katrientje daar al op ons zat te wachten geraakten we zelfs al aan 8 man. Eenmaal daar heeft Jan nog iemand gezocht die goesting had om mee te doen en we konden voort. Na efkes zoeken vonden we Jan Boerenbond. Dat is een trekker van Jagersrust maar hij stond zelf niet in de ploeg bij Jagersrust. Dan maar met ons.

Gauw wegen en stempelen zodat de wedstrijden konden beginnen. Met z’n 9 wogen we 661kg terwijl we 680 kg mochten wegen. We zouden wel zien wat het ging geven. We begonnen tegen Janssens B. Na enig heen en weergeloop tussen touwen en kanten stonden we toch waar we moesten staan en kon de wedstrijd beginnen. We startten sterk en konden hen goed houden. Maar hier misten we een coach want we probeerden wel aan te vallen maar het gebeurde niet samen. Als men vooraan de aanval inzette had men er van achter niets van gehoord en omgekeerd. Voor de 2de wedstrijd moesten we een coach vinden.

Maar gauw Linda Van Gorp aan haar mauw gaan trekken en natuurlijk kon ons “moeke” dat niet weigeren. De volgende wedstrijd was tegen de jeugd van Vechtlust. Hoewel da allemaal beren waren van bijna 2 meter groot mochten ze met 10 trekken tegen de herenploegen. We dachten dat we daar wel punten van konden pakken maar amaai men kloten, wa hadden die mannen veel druk bij. Niets konden we daartegen doen. Als 3de was Vios Bison aan de beurt. Dit was ook een 600 ploeg maar ze hadden geen 9de man bij. Dus trokken wij ook maar met 8. De eerste trek bleef Filip aan de kant. Maar dat ging zo makkelijk dat ze de 2de trek kwamen vragen iemand anders uit te laten vallen. Dus was het de beurt aan de op 1 na zwaarste om eruit te vallen. En dat was den Ewald. Die had ruim 30kg meer lomp vlees bij dan de Filip. Dat was ook te merken want nu ging het veel moeizamer. Vios pakte al snel 2 waarschuwingen waardoor wij afwachtend konden trekken. Wachtend op die 3de waarschuwing. Maar die wou maar niet vallen waardoor we ze uiteindelijk toch maar over de meet hebben getrokken.

Toch wel een beetje moe van geworden en er kwam al direkt terug een taaie wedstrijd aan. Noormannen jeugd dus weer tegen 10 man. We waren nu in “the winning mood” en pakten ook hier de 3 punten. En alsof 10 jeugd tegen 9 heren trekken nog niet genoeg was moesten we tegen Janssens dames 7-9 gaan trekken. Dan zijn er nog bij die durven te vragen of we wel met 9 waren. Hier bleven de Peter en de Steven eruit wat ons toch al snel een gewichtsnadeel opleverde van 100 kg. Maar ondanks onze minderheid wonnen we toch beide trekken. Mede doordat ze zelf voor de aanval hadden gekozen. Op deze zware grond was de aanval kiezen moordend.

Ook in onze volgende partij tegen Mertensmannen startten we afwachtend. De 1ste trek iets te afwachtend want hij was al verloren voor hij goed en wel begonnen was. De 2de trek was de start beter. We pakten 3 meter en hadden de Mertensmannen op 2 waarschuwingen staan. Maar in plaats van dan nog even door te duwen en de overwinning te pakken gingen we weer wachten op die 3de waarschuwing. En hoewel Marino er zeker nog 1 verdient had wegens steunen bovenbeen floot de scheidsrechter ze toch niet. Waar ik bang voor was gebeurde dan ook nog, ons uithoudingsvermogen liet ons in de steek en we moesten alsnog de trek aan Mertensmannen laten.

Als voorlaatste ploeg kregen we Fam. Janssens A voorgeschoteld. Zij kwamen naar hier om tegen de grote kleppers te trekken maar door opsplitsing van de 720 met de rest zaten ze nog in deze reeks. Ze hadden nog geen enkele partij moeite gehad met de tegenstander en ook tegen ons was dat niet anders. Wij gingen vol in de blok en zij trokken ineens zoals het moest zonder spelletjes te spelen. Gevolg: zij de 3 punten en wij niet moe. Als laatste team kregen we de Noormannen heren aan het touw. Na eventjes afwachtend te hebben getrokken moesten ook zij eraan geloven. Weeral 3 punten. 8 partijen getrokken, 4 gewonnen. Wij waren best tevreden. Nog een paar gedronken en een paar hamburgers gegeten en we konden terug naar Merksplas om kermis te gaan houden.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken