Verslagen

Nakermisfuif - Kurt

Zoals al zoveel jaar gaven we ook nu weer met Merksplas nakermis onze fuif. Vroeger was het vrijdags touwtrekken in de manege en dan zaterdags bal in het parochiehuis en zaal Van Dijck. Maar zaal Van Dijck is al dicht en ons touwtrekken is naar de zomer verschoven. Dus blijft er alleen ons bal over.

Op zich niet zo erg want het is best plezant om daar een bal te geven. Je moet van te voren eigenlijk niks doen. Je komt gewoon een half uur voor de fuif begint naar het parochiehuis. De tafels en stoelen worden aan de kant gezet, de tap aangesloten en het feestje kan beginnen.Het begon al slecht want den brouwer had de cocktails in grote flessen geleverd zodat we zelf moesten mixen in plaats van blikjes. Blikjes zijn makkelijker maar zelf mixen brengt meer op denk.

De grote massa kwam pas na 23.00 uur. Dit omdat de Belgen moesten sjotten. Die hadden nog een waterkansje om het WK te halen maar hebben ook die kans niet benut. Prutsers, kunnen beter komen touwtrekken. Dus voor 23 uur hadden we weinig om handen. Sommigen gingen eten,anderen liepen eens snel over de kermis. Ik ben mej Bart een ijsje gaan eten. Tegen da we terug waren begon het volk een beetje te komen.

Toch ook redelijk wat touwtrekkers gezien. Mertensmannen, Galliers, Fam. Janssens en Boerekes waren vertegenwoordigd. De één vereniging al wat talrijker dan de andere maar ze waren er toch. Tegen dat het 12 uur was zat het parochiehuis goed vol en zat de sfeer er dik in. De uren vlogen voorbij en zo was al snel het moment daar dat de politie kwam zeggen dat de muziek af moest. Het was inmiddels al kwart na 3 geworden. Dan maar de muziek af en het licht aan.

De jetonnekes werden nog opgedronken en dan ging men verder naart café Daar mocht nog wel getapt worden. Wij begonnen aan de opkuis en rond 5 uur lag iedereen in zijn bed. Dit is een heel verschil met andere jaren. Dan stopt de muziek gewoonlijk rond 5 uur. En hebben we gedaan met opkuisen tegen dat het licht is.

Moet ook nog zeggen dat onze jeugd hard en goed werk heeft geleverd op de fuif. Ze beginnen te snappen hoe een vereniging draait. Zoals de drie musketiers het zo mooi verwoordden: één voor allen, allen voor één

GOE bezig!!!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken