Verslagen

Zandbaktoernooi The Saterday Gang - Jan

Gisteren organiseerde The Saturday Gang haar eerste zandbak toernooi annex FUIF. Er werd getracht de sfeer van 18 jaar geleden terug op te roepen. 18 jaar geleden ... het moment dat TTT KLJ Merksplas aan de wieg stond van de georganiseerde touwtreksport in Belgi. ondertussen is er veel veranderd. De eerste Belgische bonden ontstonden en touwtrekken evolueerde ook in Belgi meer en meer naar de Internationale TWIF standaarden voor sporttouwtrekken. Ook TTT KLJ Merksplas, dat ondertussen was omgevormd naar Berketrekkers, deed mee aan die evolutie en dit niet zonder succes. Toch was er soms heimwee naar die beginjaren. Diep in het zand, in korte tijd pure explosie, maar vooral het opzwepende publiek. Het touwtrekken was ons allemaal een beetje te beschaafd aan het worden. Ja soms zelfs te saai.

5jaar geleden ontstond uit een aantal leden van Berktrekkers en Kleidabbers "The Saturday Gang". De bedoeling was om hiermee regelmatig deel te nemen aan zandbaktoernooien rond Tilburg. Deze regio gebruikt nog ong dezelfde regels als wij in onze beginjaren. En van de afspraken van die ploeg was om nooit nuchter aan het touw te verschijnen ... en dat natuurlijk zwaar in tegenstelling met onze leven als Berketrekker. Resultaten waren en zijn steeds van ondergeschikt belang. We houden van de sfeer op deze zaterdagavondtoernooien. Tijd om er zelf n te organiseren.

Daar stond ze dan ... onze feesttent van 15 op 35 ... binnenin een gefreesde baan ... en dranghekken op 3 meter van ons touw ... het publiek zou het zweet ruiken als de trekkers in actie waren ... nu alleen nog even afwachten hoeveel ploegen er komen. Om 8 uur konden we starten met 12 ploegen waaronder 3 Brabantse zandbakploegen. De DJ programmeerde ook tijdens de trekken aangepaste muziek zodat de trekkers al snel het ritme van de Fiesta aannamen ipv dat van hun coach. Tussendoor probeerde ik de boel wat aan elkaar te lullen wat naarmate het promille alcohol ook beter scheen te lukken (dacht ik zelf).

De winnaars bij de heren -450kg waren TTV Dussen uit Dussen (nl), de Damesklasse werd gewonnen door de Bad Mood Lady's uit Gilze (nl) en de -450 heren werd gewonnen door zandfreters uit Wechelderzande. Voor deze winnaar was natuurlijk een aangepaste prijs voorzien. Ze gingen namelijk naar huis met 3 literfles donkere Leffe. Voor 2 en drie was er ook een zwaar bier maar dan in een minder zware fles. Er werd nog een flink feestje gebouwd zodat we om een uur of vier de tent konden afsluiten en een dutje gaan doen ... heel even maar ... want zondagmorgen trokken er verschillen van onze ploeg alweer een Berketrekkers shirt aan om in Gravenzande competitie te gaan trekken.

Jan Lenaerts
The Saturday Gang

The saturday gang ~ heren Zw en dames

PLName Team (bonus=0) 12345Puntschifting
1Bad Mood H
Zandfreters D
Bad Mood D
TTV Dussen
F.C. Schoen
Witte Nol
2F.C. Schoen
Bad Mood H
Zandfreters D
TTV Dussen
Witte Nol
Bad Mood D
3Witte Nol
F.C. Schoen
Bad Mood H
TTV Dussen
Bad Mood D
Zandfreters D
4Bad Mood D
Witte Nol
F.C. Schoen
TTV Dussen
Zandfreters D
Bad Mood H
5Zandfreters D
Bad Mood D
Witte Nol
TTV Dussen
Bad Mood H
F.C. Schoen

The saturday gang ~ Heren - 450

PLName Team (bonus=0) 12345Puntschifting
1Mertensmannen
' t Kot
Zandfreters H
snokkers
Saturday Gang
Antwerp Warriors
2Saturday Gang
Mertensmannen
' t Kot
snokkers
Antwerp Warriors
Zandfreters H
3Antwerp Warriors
Saturday Gang
Mertensmannen
snokkers
Zandfreters H
' t Kot
4Zandfreters H
Antwerp Warriors
Saturday Gang
snokkers
' t Kot
Mertensmannen
5' t Kot
Zandfreters H
Antwerp Warriors
snokkers
Mertensmannen
Saturday Gang
Deze reeksindeling werd gemaakt met RIST-optima Jan Lenaerts www.sfida.be

Halve finale heren licht
Zandfreters H ... Mertensmannen
Antwerp Warriors ... Saturday Gang

Halve finale heren zwaar
Bad Mood H ... F.C. Schoen
TTV Dussen ... Witte Nol

Kleine finale heren licht
Mertensmannen... Saturday Gang

Kleine finale heren zwaar
F.C. Schoen ... Witte Nol

Finale dames
Zandfreters D ... Bad Mood D

Finale heren licht
Zandfreters H ... Antwerp Warriors

Finale heren zwaar
Bad Mood H TTV Dussen

 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken