Verslagen

Competitiedag 7 Schijf (29-04) - Steven

Zondag 29 april, het was weer 14 dagen geleden dat we weer eens een competitiedag gehad hadden en we gingen dus weer op pad. Het weer was schitterend en lekker warm zoals al een hele maand het geval is. We werden om kwart na 9 aan de sporthal verwacht, maar de Maarten nam het zekere voor het onzekere en belde bijna iedereen uit zn bed om zeker te zijn dat ze wakker waren. Eens de auto ingeladen was en iedereen gereed stonden konden we vertrekken met een routebeschrijving op zak.

Het vreemde alleen was dat de maarten kop ging trekken maar dat de gene met de routebeschrijving op zak had vanachter in de staart hing. Dus was het afwachten dat het wel goed zou komen. Tot aan de Belgische grens ging het goed. Maar na de Belgische grens was het natuurlijk afgelopen en gingen we flacant de andere kant op. Na enkele kilometers rijden kwamen we een dorpje tegen waar we helemaal niet moesten zijn. Het werd dus terugdraaien geblazen. Maar nu met de Joep als copiloot ging het echter vlot en bereikte we het wedstrijdveld in no time. Als we geparkeerd stonden begonnen we met uitladen. De maarten kwam plots tot conclusie dat de truien nog bij zijn thuis lagen en we dus zonder outfit stonden. Het werd dus touwtrekken in een T-shirt, een zeer pijnlijke ervaring maar we konden nu niet anders. Dus hop naar de weegschaal, er werd wat gepast en gewisseld binnen de ploeg zodat we perfect op ons gewicht uitkwamen.

De ploeg bestond uit: Niels, Ik zelf, Peter, Filip, Heleen, Johny, Steven S, Joep en niet te vergeten den Ben. De Tom bleef als reserve over. De wedstrijden konden beginnen. De eerste wedstrijd moesten we tegen Jagersrust. De start werd flacant gemist maar we trokken ze beetje voor beetje over zodat de eerste trek gewonnen werd. De tweede trek was van dezelfde aard maar de eerste 3 punten werden binnengehaald. De tweede wedstrijd was tegen de Powerrangers zoals altijd een vinnige ploeg, maar er werd toch twee keer van gewonnen. Toen kwamen de Mertensmannen aan de beurt. Een bikkelharde ploeg, vooral op deze beenharde grond. Tijdens de eerste trek hadden we onze start en we pakte 2 meter. Toen begon het tegen offensief van de Mertensmannen en moesten beetje voor beetje de overwinning aan hun laten. Dit kwam vooral omdat heel de ploeg hun hakken niet gebruikten en dit is toch van essentieel belang. We begonnen vol moed aan de tweede trek, maar deze moesten we spijtig genoeg ook afgeven. Na de rust moesten we tegen de Boerekes deze hadden blijkbaar een off day en lieten zich vrij gemakkelijk twee keer overtrekken en de 3 punten waren dus binnen voor ons.

De volgende kandidaat was familie Janssens, deze keer gingen we ook redelijk vlot met de overwinning aan de haal en kwamen er dus weer 3 punten bij. De laatste trek kwam er aan tegen de tweede ploeg van Jagersrust, dus werd weer iedereen opgepept om het laatste uit z?n kas te halen. Dit werd ook gedaan door onze ploeg en de competitiedag werd afgesloten met een overwinning.

Alles werd opgeruimd en in gereedheid gebracht om naar huis te gaan. Behalve de Peter, Ben en den Tom bleven achter om in de namidag bij de Modesten mee te doen. De rest vertrok naar huis en maakte nog een pitstop bij boer Jan om zo onze geslaagde competitiedag af te sluiten.

Tot binnen 14 dagen in Brecht


  - uitslagen Competitiedag 7 Schijf (29-04) - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken