Verslagen

Indoor Berketrekkers deel 3 - Jan L

Nadat we in deel 1 van dit verslag het jeugdtoernooi hebben behandeld en in deel 2 het hoofdprogramma ga ik in dit deel in op onze eigen ploeg. Lang gingen we er vanuit dat we 1 ploeg zouden opstellen van best getrainde indoortrekkers. De overige leden zouden dan vooral aan hun trekken komen in de organisatie en het kids toernooi. Naarmate de datum dichter kwam merkte ik dat bijna iedereen wel graag mee wilde trekken in eigen dorp en eigenlijk moeten we in eigen dorp wel iedereen laten zien. Maar hoe de ploegen dan vormen. "It's a dirty job, but somebody has to do it"

We hadden de best mogelijke 550 kg combinatie kunnen opstellen. Dan hadden we een stevige ploeg gehad met al een beetje indoorervaring. De ploeg zou niet sterk genoeg geweest zijn om de top 4 aan te kunnen en zou in het beste geval vijfde geworden zijn. We hadden dan een plaatsje naar voor kunnen schuiven in het Belgisch Indoor Criterium, maar dit had een prijs. De prijs was dat de tweede ploeg dan geen GENSB ploeg meer zou zijn en ipv 590 kg slechts 550 mocht wegen. Bovendien zou deze tweede ploeg geen ankerman hebben. Realistisch gezien zou deze ploeg de nul niet van het bord krijgen, maar erger, de motivatie zou een erge deuk krijgen.

Ik koos daarom om de GENSB zo goed mogelijk op te stellen en de heren 550 aan te vullen met de wat minder ervaren jeugd. Dat had tot gevolg dat de 550 een beetje minder sterk werd en de GENSB veel sterker. De ploegen kwamen zo dichter bij elkaar. We wisten toen natuurlijk nog niet dat Tom in de 550 ziek zou vallen. Dit werd gelukkige gecompenseerd door een erg sterke Marco vd. Berg van TTV Heure. Zoals verwacht braken de ploegen geen potten maar beide ploegen haalden een behoorlijk resultaat en ik hoop dat iedereen er toch een goed gevoel aan over gehouden heeft.

De GENSB ploeg zorgde anders direct voor een stunt door, na eerst drie meter toe te geven, te winnen van criteriumleider Démarreurs. Onze tegenstanders motivatie kreeg daardoor een behoorlijke deuk, want ze presteerde verder op de avond eigenlijk onder het niveau wat we van hen gewend zijn. Ook bij ons draaide het nadien niet echt zoals het zou kunnen. Misschien waren we wel iets te blij met het behaalde punt of waren we een beetje gelaten geworden door de aanhoudende rukken die we te verduren kregen. Er werd wel nog gewonnen van ’t Parochiebladje en Sint-Niklaasvrienden (papa van Witse) en werden zesde in de reeks. Inde strijd voor de 11de plaats van het algemene klassement werd verloren van rukkers zodat we 12de eindigde.

De 550 bleef langer goed draaien. Tot de 6de ronde zaten we mooi op schema om derde in de reeks te worden. Toen kwamen we tegen Powerrangers. Altijd een lastige klant en pas gewonnen als je over de meet bent. Dat was nu niet anders. We konden 3m95 pakken, maar op 5 cm van winst stokte de motor, pakte Powerrangers het hele eind terug en wonnen. De volgende ronde waren we niet gerecupereerd en leden we een onnodig verlies tegen Celtic Power. Ipv van 3de werden we ineens ex aequo 4de en moesten we barrage trekken tegen Rukkers en opnieuw Powerrangers. De barrage was een herhaling van de reeksen zodat we op gewicht 5de waren in de reeks. Moegestreden mochten we om de 9de plaats strijden tegen Mersch Gebroeders. We konden ons niet herpakken maar zijn erg tevreden met de tiende plaats.

Het was een mooie ervaring en hebben iedereen op kunnen stellen ... dat alleen al is al een overwinning.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken