Verslagen

Indoor Berketrekkers deel 1 - Jan L

Op 11 januari was het dan zo ver. Voor de tweede keer organiseerde De Berketrekkers een indoortoernooi. Waar we vorig jaar vooral rekende op touwtrekkers die kwamen voor ons 25 jarig bestaan en publiek dat kwam voor de kerstboomverbranding, miste we deze dragers dit jaar en moest het evenement sterk genoeg op zichzelf staan. We hebben als club de laatste jaren wel heel wat werk verzet ter promotie van het (indoor) touwtrekken en dat word zowel in Merksplas als ver daarbuiten erg gewaardeerd. We konden dan ook al mooi vooruitzien naar het toernooi met 19 inschrijvingen uit 8 verschillende provincies.

De promotie moest deze keer echt goed in orde zijn. Via sociale media wilde we zo veel mogelijk ploegen bereiken. Dit deden we door een video te maken en deze regelmatig te delen. Niet op één dag 25 keer, maar om de twee, drie dagen ergens. Mensen van Merksplas probeerde we te bereiken door, tijdens de wafelslag in oktober, in alle 860 pakketjes een flyer te steken van ons toernooi. Daarnaast was de programmering van het kids toernooi, naast ledenwerving en showelement, zeker ook bedoeld om familie als toeschouwer naar ons toernooi te krijgen.

Het idee van kids toernooi was "work in progress" Eerst speelde het idee van een scholentoernooi, maar dat zou, of een flop of te zwaar geweest zijn. Dan op het septembertoernooi van Lagerweij kwam het idee op om, net als hen, een wedstrijd met de aanwezige kinderen te doen. Maar op zaterdagavond zijn er natuurlijk minder kinderen dan bij een middagtoernooi. Daarom riepen we onze jongste leden op om hun vriendjes uit te nodigen. We gingen toen nog steeds uit van 1 wedstrijd net voor de start van het hoofdprogramma, tot we een telefoon van TTV Versieck kregen. Ze wilde ook meedoen ! Tja ... dat was eigenlijk niet de bedoeling ... het was voor hen echt niet de moeite om voor 1 wedstrijd van Damme naar Merksplas te komen.

Gaandeweg het telefoongesprek met Geert Versieck ontwikkelde zich een oplossing. We gingen de kinderen laten komen om 18uur en eerst een initiatie geven. Nog even op onze bestuurspagina en daar waren de meningen positief dus "it giet oan" Nu nog iets meer moeite doen om voldoende kinderen daar te krijgen en ook eens bij Galliers (Ravels) en Janssens (Retie) gehoord. Beide zegde toe om met hun kleinste te komen, maar konden het uiteindelijk toch niet waarmaken. Effe stress maar achteraf niet zo erg want het toernooi bleek in Merksplas en Zondereigen zo'n onverhoopt succes dat we het eigenlijk niet baas konden. Toch niet om alles volgens plan te laten verlopen ... maar dan passen we toch gewoon ons plan aan.

De bedoeling was dat alle kinderen in de computer zouden ingegeven worden en dat we de ploegen zouden samenstellen op basis van de leeftijd in maanden. Dit systeem is afgeleid van het BPI Systeem (Berketrekkers Power Index) dat we op de training gebruiken en wat zelflerend is. De eerste kinderen kwamen echter al toe toen we nog andere hardware problemen aan het oplossen waren en ik begon aan alles te twijfelen. Waarschijnlijk zat er helemaal geen fout in de code ... maar twijfel is dodelijk. Snel schakelen en computer aan de kant gooien en op gevoel verder gaan. Er werden een aantal oefenwedstrijden getrokken en om 19uur werd met licht en klank show de openingswedstrijd getrokken . 40 kinderen (20 aan elke kant) trokken mee. Na de wedstrijd kregen ze allen een zakje zuur Berke's cadeau.

Toen begon het hoofdprogramma ... maar dat lees je morgen in deel 2.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken