Verslagen

Kerstwandeling -

Om een beetje in de sfeer van Kerstmis te blijven en toch een activiteit te organiseren hadden we gedacht aan een kerstwandeling. Niet zomaar een stukje wandelen maar een heuse wandeling met een paar opdrachten tussendoor. Zoiets deden we vroeger bij de klj ook en dat stond steeds garant voor een plezante avond. Iedereen werd verwacht om 20.00 uur aan de kerststal met een kadoke van rond de 5 . Deze werden allemaal verzameld en bij mij in den auto gelegd. Nu konden we eraan beginnen.

We waren in het totaal met 11 man, begeleiders inbegrepen. De eerste opdracht deden we al direct na ons vertrek. Aan de achterkant van de kerststal stond immers 3 liter babeurre op ons te wachten. 3 liter per groep welteverstaan. Eerst kreeg iedereen nog een mooie kerstmuts die bij de meeste wel wat aan de kleine kant was maar dat maakte allemaal niet zo veel uit. Iedereen was in gedachten toch al misselijk aant worden van die babeurre. Er werden 2 groepen gemaakt van 4 leden en om het hun een beetje makkelijker te maken deden ik en de Maarten ook mee.Het was de bedoeling dat die 3 liter zo snel mogelijk leeg was.

Ik wist dat het een tactisch spelletje was en liet eerst de bengels drinken. Maarten begon echter meteen aan de fles te tutteren. Hierdoor hadden we al snel een halve fles achterstand. De Maarten zoop die fles bijna helemaal alleen leeg. Ze dachten al dat ze gewonnen waren maar dat was buiten mij gerekend. Eenmaal onze eerste fles leeg was het mijn toer om wat achterstand in te halen. Ik zette die fles aan mijn mond en haalde die er pas af toen ze leeg was. De groep van de Maarten was ook nog aan hun 2de fles bezig.

Met een kleine voorsprong begonnen mijn bengels aan de laatste fles. En daar stak onze tactiek de kop op. Ze hadden immers een fles de tijd gehad om wat te bekomen en konden nu weer met volle moed beginnen drinken terwijl het bij de andere ploeg meer trok op drinken met de tanden opeen. Maar het laatste eindsprintje moest nog wel van mij komen maar we wonnen toch maar mooi. Waarmee nogmaals bewezen is dat de Maarten niet kan drinken.

De winnaars kregen een jetonneke; jippie het begin was gemaakt. Nog even wachten totdat de Maarten gedaan had met spouwen en de wandeling kon echt beginnen. Ver gingen we niet want in het Albertstraatje wachtte alweer een opdracht. Ditmaal was het zakspringen. Nu deden de begeleiders niet mee. Ik verzeker u, met die babeurre in uwen buik is dat niet zon plezante opdracht. Maar al bij al viel het nog goed mee. Het viel wel op dat de Joep veruit de beste kangoeroe was die erbij sprong.

Dan maar verder tot aan Spelewei. Daar moest een gedichte geschreven worden rond het thema kerstmis en touwtrekken. De groep van Ben Hendrickx kwam hier als overwinnaar uit de bus. Het winnende gedicht zal ook nog gepubliceerd worden. Het gedicht van de groep van Heleen was veel te goor om te publiceren. Wij als begeleiders waren er allemaal van aangedaan dat uit zon lief,klein,onschuldig meiske zo ne vuile praat uit kan komen. We zijn helemaal getraumatiseerd door haar gedicht.

Maar de wandeling ging verder en we wandelden via de Heidestraat naar de Goordijkstraat en zo tot aan het pleintje. Daar volgde onze 4de opdracht. Dat was een proefopdracht. Ze kregen 4 soorten bier, 4 soorten kaas en 3 soorten nootjes voorgeschoteld. Verder kregen ze een lijstje van 9 soorten van elk. Aan hen de opdracht om de juiste keuze te maken. De groepen waren een beetje oneerlijk verdeeld want diegene die al wel eens uitgingen stonden samen en zij die nog nooit waren weggeweest ook. Maar de uitslag verraste mij toch wel een beetje. De groep die nooit wegging haalde 6 punten en diegene die wel uit ging maar 2.

Het was al rond 10 uur toen we verder wandelden richting eindbestemming. We kwamen voorbij Pelckmans en zo richting stwg op Beerse. Ergens halverwege tussen de velden draaiden we af. We passeerden het landgoed van Peeraer en kwamen recht tegenover de familie Van Eersel uit. Moesten we daar zijn? Wie zal het zeggen. Precies niet want we wandelden naar de parking van het duivenlokaal. Daar was immers onze laatste opdracht. Ze moesten met zn 4 op een A4 blad gaan staan en geen enkele voet mocht de grond raken buiten het blad. Opnieuw was het de jongste groep die won. Nu zat de kerstwandeling erop en we hadden voorzien dat ze bij de fam. Van Eersel warme chocomelk konden gaan drinken.

Bij deze nogmaals bedankt aan hen voor het gebruik van de bungalow en voor het maken van de chocomelk. Ik en de Peter gingen intussen mijnen auto halen want daarin lagen al de pakjes. Terwijl de anderen van hun chocomelk aan het genieten waren maakten wij touwtjes aan de pakjes. Zo wist niemand wat hij of zij ging krijgen. De jetons werden geteld en diegene met de meeste jeton's mocht eerst trekken.

Iedereen leek wel best tevreden met de gekregen cadeau en volgens mij hebben ze zich goed geamuseerd. Want ik reed om 0.00 uur naar huis en was de 1ste die vertrok.

Tot zover een ik denk wel geslaagde kerstwandeling SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken