Verslagen

2013 het zilveren jubileum jaar - Bart VdH

Omdat we dit jaar ons 25jarig bestaan vierden organiseerden we een triarc van touwtrekken. In deze triarc brachten we 3 verschillende disciplines in de kijker. Op 12 januari organiseerden we een indoortoernooi dat door de aanwezigheid van 11 ploegen een zeer geslaagd toernooi was. Met onze eigen ploeg eindigden we op de 7de plaats. Als 2de discipline kozen we voor een WERELDUNIEK side-by-side toernooi, en dat op 1 maart. Ook op dit toernooi was er een talrijke opkomst, ook door 11 aanwezige ploegen was ook dit een zeer geslaagd toernooi. Hier eindigde we zelf op de 8ste plaats. Als Apotheose kozen we voor een outdoor toernooi gecombineerd met een competitiedag BTB Antwerpen. Dit organiseerde we op 28 april, de dag voor onze eigenlijke verjaardag. Met 8 aanwezige ploegen, maar een zeer knappe 2de plaats op de thuisbodem, was ook dit meer dan een geslaagd toernooi. We hadden aan deze 3 toernooien ook een allround klassement gekoppeld, in dit eigen klassement werden we mooi 3de.

Het was ook de 1ste winter dat we indoor zouden trainen, we namen dan ook deel aan het internationaal indoortoernooi van TTV Lagerweij(Renswoude-NL). Bij de jeugd zetten we een schitterende stunt neer, en haalde ONVERWACHT het GOUD binnen! Bij de Heren 560kg werden we 5de.
Maar ook ons outdoor seizoen starten goed door een mooie overwinning op de jaarmarkt in Herne! In de competitie eindigde we in de GENSB klasse op de 4de plaats. In het COMBI programma haalde we op de laatste dag de dag overwinning binnen. Door deze dag overwinning eindigde we 2de in het algemeen klassement.

Voor het GENSB toernooi reisden we dit jaar naar het dorpje Mohnesee te Duitsland. Hier vielen we net buiten de 8ste finale’s, met een 5de plaats in onze group. We werden 19de van 36ploegen. Op het BK haalde we GOUD met de Beloften en ONVERHOOPT BRONS bij de jeugd. Bij de 6tallen mixedtaems werden we 4de en bij de Heren 580 werden 5de . Tenslotte als seizoens afsluiter trokken we naar het WK te Asse(NL) bij de jeugd U19 behaalde we een 10de plaats en bij de Beloften U23 werden we 8ste .


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken