Verslagen

Indoortoernooi Horta Smeets -

Op deze 1ste wedstrijddag namen 23 ploegen deel waaronder een vijftal gewichtsploegen (-550kg) en 3 BTB ploegen(Berketrekkers, Versieck en Wieme). De overige ploegen waren zware zestallen en combiploegen. Toch binnen die ploegen waren er nog verschillende ploegen die je bezwaarlijk ongetraind kan noemen. Deze ploegen trainen 1 keer per week en zijn het gewoon om zonder touwtrekschoenen op gras te trekken, m.a.w. eigenlijk indoorstyle op gras.

Doordat een paar ploegen er extreem laat achter kwamen dat ze beter met een gewichtsploeg konden trekken, dan met een zestal, was de start wat rommelig, maar eens gestart vlotte het wel goed. Door hun eigen succes was het wel erg lawaaierig in de hal en waren de speaker en scheidsrechters soms erg moeilijk te verstaan. Het was een belangrijke avond voor het indoortouwtrekken in België, het kleine begin iets van nieuw dat heel mooi kan uitgroeien. We zijn er door geraakt!!! Een mijlpaal is geslagen.

Wij zelf als Berketrekkers deden mee met een combiploeg van 8 personen en 535kg. De eerste 2 ploegen hadden 30% meer gewicht(700 en wij 535), zware ploegen met gewicht, die enorm aanvallen. De andere wedstrijden wonnen we dan weer zeer vlot, en groeide in de wedstrijd. Maar ondanks behaalde we een mooie derde plaats. We trokken de kwartfinale tegen Oetingse vrienden en brons finale tegen Mersch Gebroeders. Dat waren erg mooie wedstrijden die getrokken waren volgens het boekje.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken