Verslagen

WK 2013 te Assen, Nederland - Bart VdH

Toen we ruim 3u later in Assen arriveerde, zochten we de weg om in te checken en om ons te laten wegen. Het wegen op een WK(elke jaar voor jeugd en Beloften) en EK(oneven jaren voor Heren en Dames) is altijd individueel, bij de weging wordt je gewicht geregistreerd aan je accredatie. Ook hebben we gewacht op de 3 trekkers van TTV Versieck.

Toen die ook gearriveerd waren, ingecheckt en gewogen konden we zo samen naar onze camping rijden. De eerste 2 nachten sliepen we in trekkershutten op "Vakantiepark Witterzomer" te Drenthe dat een deelgemeente is van Assen. We hadden 3 trekkershutten gereserveerd, en elke trekkershut is voorzien voor 4 personen. Wij zelf (Berketrekkers) gebruikten met 10 personen 2 trekkershutten waardoor er telkens 2 op een veldbed sliepen. De 3de trekkershut was bestemd voor TTV Versieck. Eens we dan geïnstalleerd waren moesten we nog op zoek naar eten, we zouden de gedurende 4 dagen zelf voor eten zorgen. Vandaag kozen we er voor om te eten in de plaatselijke brasserie, waar we frietjes konden eten met een stukje vlees naar keuze. Nadien was intussen al tijd om de bedden voor te bereiden om te slapen ook gingen we eens kijken in de sanitaire blok dicht bij ons trekhutten gelegen was. Daarna was er nog even tijd om iets naar keuze te doen, het spelen van een kaartspel, lezen een boek, buiten wandelen of zelfs een toets studeren voor school, ... Maar tegen half 11 was het echt tijd om te gaan slapen, en legde algemene stilte op.

Donderdag ochtend was onze wekker om 8u van de partij Niels en Johnny waren al gaan stempelen omdat Johnny mee moest trekken op het EK met Grasgrieten MIX. We zouden normaal voor het ontbijt naar de camping winkel gaan, maar die ging pas open om 8u30. Tom zocht een andere winkel en het dorp en reed erheen samen met Bart. Toen Tom en Bart terug waren konden we beginnen met ontbijten en boterhammen smeren voor s'middags op het terrein. Eens dat gebeurd was konden we vertrekken, we moesten om half 10 zeker op het terrein zijn omdat de MIX begon zodra de M 680 of W560 afgewerkt waren. Toen Johnny aan het trekken was, moesten wij al gaan stempelen voor de jeugd. Niels, Tom en Ed(Versieck) waren al gestempeld en trokken op het EK mee met Mertensmannen M560.

Wij zelf starten om 14u30 met onze jeugdploeg, een ploeg die /- 40kg te licht was. Het doel was om de 0 van het scorebord te krijgen en zoveel mogelijk mooie wedstrijden te trekken. Het doel werd bereikt in wedstrijd tegen Glossom AFC(GB) het was een gelijkspel en de 0 was van het score bord. Verder trok de ploeg mooie partijen, de wedstrijd tegen Oele-Eibergen(NL) was ver uit de langste wedstrijd. We dachten dat er hier ook nog punten in zaten, maar we waren net niet sterk genoeg. Met het knap verdiende puntje eindigde we 10de op de ranglijst van de WK openclub competitie. Niels, Tom en Ed behaalde intussen bij Mertensmannen 3 punten en werden 8ste. Johnny behaalde met Grasgrieten 5 punten en werd 7de.

Na de wedstrijden vertrokken Tom, Bart, Niels L, Sander en Roy al een beetje vroeger om zo nog naar de winkel te gaan voor het ontbijt en middag eten van vrijdag. De andere gingen met Niels VL ondertussen iets zoeken om te eten. En eten vonden ze, we aten vandaag lekkere pizza. Toen wie die opgegeten hadden in onze trekhut was het al tijd om te gaan douche, sommige zelfs wel 45min. Na het douche was het dan ook tijd om te gaan slapen.

Vrijdag ochtend moesten we al vroeg uit veren, de klasse Beloften U23M600kg starten al om 10u. Wij zelf werden om 8u al op het terrein verwacht. Maar vandaag moesten we ook uitchecken op deze camping. Dit was nodig omdat we normaal gezien vrijdag naar huis zouden komen en hadden dus maar voor 2 nachten de trekhutten geboekt. Toen bleek dat wij als enige Belgische ploeg een Jeugd(U19) en een Beloften(U23) ploeg opstelde op het WK, gingen we ervoor om met zoveel leden in de nationale Jeugd en Beloften ploeg te komen.

Ook hier was het doel om de 0 van het scorebord te krijgen. En dat doel bereikte we in onze 2de wedstrijd tegen Nan Tou(Chinese Taipei) door een gelijkspel te trekken. Helaas bleef het bij dit enige puntje, toch hadden we in sommige wedstrijden het gevoel dat er meer punten in zaten. Ondanks we /- 18kg te licht wogen, trokken we deze wedstrijden met een goed gevoel en dat is ook belangrijk. We eindigde in deze klasse op de 8ste plaats in de WK Open club competitie.

Na deze klasse hadden we vandaag gedaan met touwtrekken en kozen ervoor om een duikje te nemen in het zwembad dat gevestigd is in het Hotel "De Bonte Wever" de plaats waar het terrein zich bevond. De leden van TTV Versieck vertrokken na de wedstrijden richting huiswaarts. Ook Ann(echtgenote van Jan) vertrok samen met Jochen huiswaarts. Wanneer wij dan met zen allen terug kwamen van het zwemmen was het tijd om eten te zoeken en in te checken op onze nieuwe camping deze keer op camping "Langeloërduinen" te Norg. Norg is een dorpje dat 13km van Assen gelegen is. Op weg naar deze camping passeerde we voorbij Hotel "Het elfde Gebod", we zagen een plakkaat staan met als week menu "Cordon Bleu of Zigeunerschnitzel met Frieten". Na de goedkeuring van de prijs en de leden, gingen we binnen met de vraag of het mogelijk was met een groep in het restaurant te eten. Een paar tafels werden tegen elkaar gezet en we hadden weeral avondeten. Nadat we gegeten hadden, reden we verder naar onze camping, daar hadden we voor 1 nacht 2 trekkershutten geboekt. Omdat Jan nu bij ons kwam slapen waren we nog altijd met 10 en maar 8 bedden, ook nu moesten er 2 op een veldbed slapen.

Zaterdagochtend reden Jan, Niels VL en Tom naar de winkel, die naast het hotel was gelegen waar we vrijdag gegeten hadden. Het feit dat Jan nu bij ons sliep was wel een goede zaak, hij stelde voor om voor ons spek met eieren te bakken, zelfs soms met kaas. Uiteraard was iedereen hier tevreden en het was heel lekker. Nadat we dus uitgebreid ontbeten hadden, was het stillen tijd om naar het terrein te vertrekken. Vandaag begon het eigenlijk WK/EK voor landenteams. Vier van onze jeugdleden werden geselecteerd om mee te strijden in de nationale ploeg Jeugd U19. Deze klasse begin zoals donderdag eveneens om 14u30, ook hier behaalde ze een knap puntje tegen Engeland. Toen onze jeugd gedaan had met trekken gingen we opnieuw eerst eten, het was terug pizza zoals donderdagavond. Eens we gedaan hadden met eten vertrok Tom zoals afgesproken huiswaarts met iedereen die niet meer moest trekken. Jan, Niels VL, Bart, Johnny en Jimmy bleven achter, en sliepen in 1 van de 2 trekhutten die we voor 2 nachten geboekt hadden.

Zondag moesten we voor de laatste keer nog eens vroeg uit de veren, we moesten ontbijten, inpakken en om 8u op het terrein zijn. Ook de BeloftenU23 starten zoals vrijdag om 10u. Hier stond Niels, Bart en Johnny opgesteld. Jimmy stond hier als reserve, en werd in de 2de trek tegen Engeland toch nog opgesteld. Verder behaalde deze nationale ploeg eveneens 1 punt en dat tegen Chinese Taipei. Nadat ook de beloften gedaan hadden, vertrokken we ook naar huis en ongeveer 3u later rond 17u was iedereen thuis en het WK 2013 zit erop. Op verschillende dagen keerden we naar huis, maar wel allemaal met een gevoel van een geslaagd WK!

We hadden hier een heel jaar naar toegeleefd en gewerkt, en nu leggen we ons terug toe bij het indoor touwtrekken. Samen met TVV Versieck en Horta Smeets(recreantenploeg Pajottenland) organiseren we voor het eerst een Belgische Indoor Criterium Touwtrekken.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken