Verslagen

competitiedag 6 Retie (16-04) - Ben

Zondag 15 april gingen we voor de competitie naar Retie de thuishaven van de bekende Familie Janssens. Trainer Maarten en Steven waren onze chauffeurs van dienst. We arriveerden ginder goed op tijd.

We hadden bij het proefwegen vastgesteld dat we iemand van onze ploeg eruit moesten laten omdat het anders niet klopte met het gewicht. Als we iedereen erin hadden laten staan wogen we een 17kg teveel. Dus besloot Peter uit de ploeg de gaan aangezien hij de zwaarste was. We hebben dan nog Katrien van Fam. Janssens gekregen en dus kwam het perfect uit met ons gewicht, we wogen 560kg met 9 personen.

De eerste trek trokken we tegen de mindere ploeg van Fam. Janssens en die 2 trekken wonnen we aangezien de ondergrond zéér hard was en het snikheet aan het worden was. Daarna waren de Joliekes aan de beurt die we ook versloegen. Als 3e trek kregen we de Boerekes voorgeschoteld dit zou voor ons de zwaarste en ook moeilijkste trek worden, we begonnen dus. Bij de eerste trek was onze start formidabel en we pakten al direct een meter of 2 daarna hebben we gewoon doorgezet. De 2e trek was h马 wat anders, de Boerekes die gewaarschuwd waren aangezien onze eerste trek zo fel gestart was. Ze deden net hetzelfde wat wij bij hun deden. We hebben nog teruggevochten maar tevergeefs. Het werd een gelijkspel. Met tussenin een klein beetje gerust te hebben stond ons de volgende trek al te wachten. Ditmaal waren het de Powerrangers waar we tegen moesten. Een nieuwe ploeg sinds dit seizoen, maar een zeer degelijke ploeg ook naar mijn mening. We starten beide trekken goed en wonnen. We wisten dat het vandaag onze dag moest worden want de Mertensmannen waren zelfs niet aanwezig in Retie. Met veel zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd met Jagersrust die de laatste weken goed opdreef zijn gekomen. We hadden knap wat last met die jonge kereltjes maar we brachten het er goed vanaf. Nu hadden we even rust en daarna begonnen we aan de wedstrijd tegen het ongetrainde Versieck. Dit was voor ons maar een trek tussendoor eigenlijk. De trainer had gezegd ?mannen spaar je krachten? dat hebben we ook gedaan en toch hebben we 2x vlot gewonnen. Als laatste moesten we tegen het ?sterke? Fam. Janssens die net voor ons staan in het klassement, maar die vandaag aanvankelijk volgens mij toch een mindere dag hadden. Dat bleek ook tijdens onze wedstrijd, we hadden het niet makkelijk ook dankzij onze goede start maar toch? we wonnen beide trekken.

We hebben een goede competitiedag achter de rug gehad kan ik zeggen. Want we eindigden eerste samen met de Boerekes met 28 punten maar omdat Boerekes 驮 strafpunt hadden gekregen en wij niet eindigden wij als eerste.

We zijn dus trots naar huis gereden langs Boer Jan om een ijsje te eten.

Wij zoeken ook nog altijd leden voor onze club zowel jong als oud mag eens langskomen tijdens onze training op woensdagavond om 7u achter de sporthal. Be There!!!

Tot de volgende?


  - uitslagen competitiedag 6 Retie (16-04) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken