Verslagen

Laatste WK voorbereiding in Renswoude-NL - Bart VdH

Als laatste voorbereiding voor het WK gingen we deelnemen aan het jaarlijks outdoortoernooi van TTV Lagerwij te Renswoude-NL. Dit toernooi is een puur pre WK/EK toernooi, ploegen uit west en oost Nederland kunnen hier hun laatste test doen voor het WK/EK. Ook wij als Berketrekkers kozen ervoor om hier met onze eigen WK-gangers een laatste test uit te voeren. Op het WK wordt er wel samen gewerkt met TTV Versieck(Sijsele), om een jeugd U19 en Beloften U23 te vormen, vandaag konden zij er niet bij zijn en kozen er dus voor om de test enkel met eigen leden uit te voeren.

Om onze jeugdploeg rond te maken namen we ook 2 12jarige mee, dit omdat er van onze jeugd maar 6 in aanmerking komen om op het WK jeugd te trekken. Doordat we Johnny vandaag nog als jeugd konden opstellen en 12jarige Jannes en Cedric was de ploeg rond. Met 4 ploegen op het programma was dit een kleine klasse, maar moesten enkel het onderspit delven tegen de WK opstelling van TTV Streefkerk (Streefkerk-NL). Ook in de finale na 2 mooie trekken moesten we opnieuw het onderspit delven en werden mooi 2de en brachten een beker mee naar huis.

Voor de Heren 600kg stelden we buiten onze 12jarige iedereen op, we stonden dan wel met 9 aan het touw. Deze ploeg woog met 9 nog ruim onder het toegelaten 600kg. We deden ook hier zoals de bedoeling van dit toernooi mee voor de training en ervaring op te doen, ook konden we zien wat we te bieden hadden. Iedereen weet dat het met een jonge ploeg(U23) moeilijk is om te scoren in een herenklasse. We trokken zeer mooie partijen, en zelf in de laatste trekbeurt haalden we nog een knap puntje binnen. Het was een ervaringrijke dag en we weten nu dat we echt goed bezig zijn, We hebben nu nog 1.5 week te gaan voor het WK. Op 18 September vertrekken we naar Asse(NL), waar het allemaal zal gebeuren.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken