Verslagen

GENSB 2013 Mohnesee Duitsland - Bart VdH

Op vrijdag 23 augustus 2013 vertrokken 12jeugdtrekkers en 2 begeleiders, naar het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi het GENSB. Dat dit jaar plaats vond in Duitsland, we gingen hier met de bus naar toe en werden verwacht om 12u30 op de carpoulparking in Gierle(Lille). We zaten samen op de bus met TTC Wieme(Maarkedal) en TTV De Boerekes(Pulderbos). Maar omdat Wieme de bus niet vond, had de bus /- 1u vertraging opgelopen. Een uurtje later dan gepland konden we dan eindelijk vertrekken richting Duitsland. We hadden namelijk een busrit van 3.5uur voor de boeg, tijdens die rit werd er een dvd van FC De Kampioenen opgezet.

Eens we daar aankwamen moesten we inchecken in Hotel “Haus Griese”, om erna naar onze slaapplaats te rijden. We sliepen in de Jeugdherberg in Möhnesee, dat gelegen is aan de andere kant van het meer. Via een autobrug maar dan was het 6km rijden, ook was er een loopbrug waarvan we gebruik maakte om naar het wedstrijdterrein te wandelen. Eens we dan op onze slaapplaats arriveerde, verdeelde we da kamers en haalde we ons beddengoed op. de meesten gingen al direct het bed opdekken.

Het was intussen al ongeveer 18u en al tijd om te gaan eten, na het eten ontstond het idee om te gaan zwemmen in het meer, tegenover onze slaapplaats was een accommodatie met douches en een strandje om te kunnen zwemmen. Eerst gingen we over de loopbrug om aan de andere kant een plaatsje te zoeken. We wouden ook de weg verkennen en het wedstrijd terrein al eens opzoeken. Op het terrein merkten we direct dat we met een beenharde ondergrond te maken hadden.

Na de grondverkenning gingen we toch in het meer zwemmen, aan de andere kant van het meer(tegen over onze accommodatie). Na het zwemmen was het intussen 21u en sommige speelde nog een gezelschapsspel. We wisten echter al dat om 22u alles stil moest zijn in de hele jeugdherberg, we gingen dan ook met zen alle slapen.

Zaterdagochtend, de dag waarin het moest gebeuren s'morgens om half 7 ging de wekker. We maakten ons ineens klaar om te gaan wegen. Maar omdat we er met 12 trekkers waren en er mar 10 opgesteld kunnen worden, konden er 2 niet mee doen. Cedric en Maarten vonden een plaatsje in de Mixed 1. De Berketrekkersploeg woog 573kg, dat is 17kg te licht voor deze opstelling. Na het wegen gingen was het tijd om te gaan ontbijten, en ons stilaan klaar te maken voor de wedstrijd.

Toen we op het terrein arriveerde, zochten we meteen ons aangewezen plaatsje op in de tent. We maakten ons klaar voor de wedstrijd, die na de openingsceremonie van start ging. Tijdens de openingsceremonie werden alle ploegen 1 voor 1 op het veld geleid, om zo alle ploegen voor te stellen. Hierbij kregen alle ploegen een naambord en 6flessen water. Toen was het grote moment aangebroken, de start van de wedstrijd omstreeks 10u.

Openen deden we tegen het Zwitserse Waldkirch, waarvan de 1ste trek werd gewonnen, de 2de trek konden we dit niet herhalen en was een gelijkspel. In de 2de ronde wonnen we van Mixed 2. Nadien in de 3de ronde moesten we de punten overlaten aan het sterke Duitse Eschbachtal. Een ronde later trokken we gelijk tegen het Zwitserse Appenzel. In de 5de ronde hadden we rust, en in de 6de ronde moesten we weer een gelijkspel laten tegen Eire Og 2 uit Ierland. Ook in de 7de ronde tegen de andere Belgen van Versieck-Wieme werd het een gelijkspel. De voorlaatste waren Glossom ACF B uit Engeland, hier wonnen we beide trekken. De laatste en 9de ronde was tegen de Spoortrekkers uit Nederland ook hier konden we nog een gelijkspel binnen halen. Bij elke gelijkspel kregen de beide ploegen 1punt en bij een gewonnen wedstrijd 3 punten. Met deze resultaten behaalden we 11 heel knappe punten. Maar ook Versieck-Wieme en Eire Og 2 behaalden 11punten, met een situatie als deze om een rangschikking te kunnen maken zijn er een paar belangrijke factoren. Als eerste komt het onderling duel aanbod, maar de 3 ploegen trokken gelijk tegen elkaar en dus geen resultaat. Nadien komen de gewonnen wedstrijden aanbod, Eire Og 2 won 3 wedstrijden en werd 4de. Wij en Versieck-Wieme wonnen beide 2 wedstrijden dus voor ons nog geen resultaat. Daarna is het aantal waarschuwingen(een strafpunt voor een fout die je maakt tijdens de wedstrijd) belangrijk, we hadden er maar 1 en werden 5de. Versieck-Wieme hadden er 2 en werden 6de. Maar spijtig genoeg mogen enkel de eerste 4 ploegen door naar de 8ste finales met onze 5de plaats was ons GENSB voorbij. In het algemeen klassement werden we heel mooi 19de van de 36 ploegen. Onze jeugd heeft heel goed gewerkt, maar pech gehad met de groepsrangschikking.

Na de wedstrijd gingen er een deel terug naar het meer om af te koelen van de 25°C. Andere speelde op de kamer gezelschapspellen. Toen was het al vlug tijd om te gaan eten, nadien maakten we ons klaar voor de fuif, maar rond 1u werd deze afgerond waardoor iedereen om een fatsoenlijke manier kon gaan slapen.

Tenslotte zondagochtend stonden we op om half 8. Nu was het alleen nog de boodschap om te gaan ontbijten inpakken, de kamers laten checken en uitchecken in Hotel “Haus Griese”. Omstreeks 10u vertok de bus terug richten België, tijdens deze rit werd eerst de film "Frits en Freddy" gekeken. Nadien nog een dvd van FC De Kampioenen, omstreeks half 2 arriveerde we op de parking in Gierle(Lille). Iedereen keerde dan ook meteen huiswaarts na een geweldig en geslaagd GENSB toernooi.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken