Verslagen

Trainingsweekend 2013 -

Tijdens het 1ste weekend van juli(5,6,7juli) vond ons jaarlijks trainingsweekend plaats. Niet zoals gewoonlijk in onze accommodatie, maar we vonden voor dit jaar een plaatsje in Ravels-Eel. Namelijk op het trainingsveld van TTV De Galliërs. We hadden met zen allen vrijdag om 18u afgesproken in onze accommodatie om naar Ravels-Eel te vertrekken. De organisators van dit jaar waren Niels, Tom, Joep en Heleen, zij waren dan ook donderdag avond al bezig geweest met het terrein klaar te maken en ook de tent hadden ze al opgesteld.

Op de planning stond voor vrijdag avond een training gepland die gegeven werd door Jan, maar niet enkel Jan kwam naar de training. Hierbij hadden we ook de leden van Versieck gevraagd. Eigenlijk enkel de leden die met ons naar het WK gaan, zo konden we er een pittige voorbereidingstraining van maken. Dus Ed, Ponsac en Jonas waren aanwezig, enkel Sander was degene die er niet bij was. Bij ons waren alle WK-gangers er, dus trainen geblazen! Omdat er dit jaar 17 leden aanwezig waren op het trainingsweekend konden we op deze training telkens mooie ploegjes vormen, en dus ook de WK ploegen eens samen zetten. Tegen half 11 waren we uitgetraind en was het tijd om te gaan douche. Als afsluiter van de avond was er een spelletje weerwolven gepland. Na dit spel was het tijd om te gaan slapen.
Zaterdag ochtend ging de wekker om 8u, en als ontbijt stond er boterhammen met spek op het menu. Na een uurtje rustig eten, tafel opruimen ed. was het tijd voor het 1ste spelletje van de dag. We begonnen met het gehandicaptenspel, hierbij worden 2 ploegen gevormd die allemaal een handicap hebben. Het is hierbij de bedoeling dat je met je ploeg opdrachten wint en zo kan men een handicap genezen. Uiteraard is dit niet gemakkelijk met een handicap.

Nadien was het al tijd voor het middagmaal, en dat waren lekkere hotdogs, ondertussen waren Niels, Tom en Heleen de volgende activiteit al aan het voorbereiden. Het was intussen heel warm geworden met een hoge branderige zon aan de hemel. Dat is dan toch ideaal weer om te plastiek schuiven? Alle zwembroeken werden aangetrokken en de plastiek werd voorbereid. Met dolle pret begonnen ze eraan, andere gingen intussen toch liever zonnen. Na 2uur schuifplezier gingen ze toch liever iets anders doen. Waterspelletjes uiteraard... Bij het eerste spel maakten we weer 2 ploegen. De opdracht was uw mond vol waterslurpen vanuit een emmer en hiermee een parcour afleggen. Het parcour bestond uit 3 dingen, eerst moest je 5 rondjes lopen rond de eerste kegel, bij de 2de kegel 5x pompen en bij de laatste kegel een koprol maken. Het was te hopen dat je uw mond nog vol water had want je moest namelijk met je ploeg zo rap mogelijk 1 fles water vullen.

Het 2de spel was met een sponswater op je hoofd(niet vast gehouden) zigzaggend een parcour afleggen om achteraan zo rap mogelijk een kommetje te vullen. Nadien gingen we in een kring staan om zo waterballonnen rond te gooien, maar we merkten al snel dat die wel heel rap stuk gingen. Daarom maakten we er maar een ballonnen gevecht van. In de vorm van schipper mag ik over varen. De ene ploeg moest overlopen terwijl de andere ploeg er iedereen probeerde aan te gooien met de waterballonnen. Als iedereen er aan was wisselende de ploegen en was het aan de andere ploeg om iedereen er aan te gooien. Maar de waterballonnen geraakte op, ze vonden het zo plezant dat we dit verder deden met natte sponzen. Pret verzekerd!!! Maar de brandende zon heeft ook zo zijn nadelen. Met al die spelletjes liepen we met zen allen in ons blootsbovenlichaam, natuurlijk kan de ene daar beter tegen dan andere. Na de spelletjes zaten we in de tent om te drinken en sommige waren wel wat rood geworden(verbrand dus).

Toen was het weeral tijd om te eten, en deze keer aten we spaghetti met als dessert een chocomousse, nadien werd er toch maar voor de gene die wilde platte rust ingevoerd, andere speelde een kaartspelletje Rikken of deden hamertjeklop. Omdat het al heel de dag drukkend warm was, is de rust uitgelopen tot 20u uur. Normaal stond er een conditietraining op het programma, maar eigenlijk zagen we dat allemaal niet zitten met dat warme weer. We waren al redelijk uitgepuft, maar toch moest er iets gebeuren daarom is het ook trainingsweekend. We werden voor de keuze gesteld, oftewel gingen we samen met Heleen een toertje lopen, of we speelde een spelletje honkbal. Lotte koos als enige om met Heleen mee te gaan lopen. De andere speelde dus honkbal, na 2uurtjes honkballen was het wel goed geweest, die meisjes waren al gedoucht en nu gingen de jongens douche. We hadden namelijk nog een film naar keuze op het programma staan. Na de film (sommige al tijdens de film) was iedereen moe en gingen we dus maar slapen. Er werd behoorlijk wat minder gefezeld dan de vorige nacht na deze vermoeiende dag.

Zondag stonden we allen om 8 uur op, omdat er weer een actieve dag op het programma stond. Eerst natuurlijk nog wat energie opdoen. Dit met een heerlijk ontbijt met (weeral) spek. We hadden namelijk nog (veel) spek over van ons side by side toernooi. Terwijl iedereen rustig aan het eten was, heeft Niels een bos opgezocht om een bosspel te spelen. Dit bosspel was stratego. Het spel is ongeveer vergelijkbaar met het bordspel, maar hier moet je in het kamp een kaartje gaan halen en vervolgens proberen om de lagere kaartjes van de tegenpartij uit te schakelen, zonder zelf uitgeschakeld te worden. Na ongeveer een 2 uur door de bossen gerend te hebben, was de vlag gevonden, en konden we dus terugkeren naar onze kampplaats. Hier hebben we eerst nog een training gehouden in de brandende zon. Na deze training hebben we de overschot nog opgegeten, u raad het al, alweer spek. Na het eten hadden de begeleiders opdrachtjes verzonnen, voor het spel één tegen allen, of liever de leden tegen de begeleiders. Sommige opdrachten waren niet zo moeilijk. Zo wist Jannes op zeer korte tijd een kaartenhuis van vier verdiepingen te maken, dat hij nadien nog uitbreidde tot 5 verdiepingen. Nele schreef snel een zeer mooie liefdesbrief naar Niels en ook 100 keer touwtje springen met 5 man tegelijk bleek niet zo’n probleem. Ook ontdekte we nog dat Johnny zonder zijn handen te gebruiken een volledige appel in zijn mond krijgt en die vervolgens ook volledig opeet met klokhuis, steeltje en heel de reutemeteut. Er moesten 8 appels opgegeten worden, zonder handen, maar ja… Johnny at er al 6 op, dus dat duurde niet zo lang.

Maar er waren natuurlijk ook wel wat moeilijkere opdrachten bij. Zo bleek pannenkoekenrol over de breedte van het voetbalveld nogal tegen te vallen, en ook met enkele stoelen, zonder de grond te raken het veld over geraken duurde behoorlijk lang. Een bekertje spuug vullen was blijkbaar ook een opdracht van lange duur. Maar de nagels uit het houtblok van hamertje tik halen was misschien nog wel de moeilijkste.
Na 1 tegen allen, ruimden we alles op, en gingen we nog zwemmen bij de gezusters Schoofs. Daar kregen we nog lekkere frieten en het was weeral tijd om de mama en de papa op te gaan zoeken, voor je het door had. Als je u amuseert, gaat de tijd nu eenmaal snel.

Ik denk dat iedereen enorm genoten heeft van het trainingsweekend en dat het dus dubbel en dik geslaagd mag genoemd worden. Het was een heel warm, vermoeiend, maar zeer leuk weekend!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken