Verslagen

Dagoverwinning op slotdag competitie -

Op zondag 2 juni 2013 waren we te gast bij Mertensmannen te Minderhout. Hier vond vandaag de laatste competitiedag BTB Antwerpen/ NTB Zuid-Nederland plaats. We vertrokken in Merksplas met 5jeugd, 3dames en 2 beloften richting Minderhout. Bij de jeugd behaalde we een knappe 2de plaats en bij de combi bereikten we ons doel en namen hierbij ook nog eens de dagoverwinning.
We hadden vandaag afgesproken met Versieck om onze jeugdploeg rond te krijgen. We stelde vandaag 7jeugd en 4 meisjes op, die samen 598kg wogen. Dat gewicht is 2kg onder het toegelaten gewicht voor deze opstelleng, klinkt heel mooi.

Starten deden we vandaag tegen de competitieleider Powerrangers, waarvan al direct de 2 trekken mooi gewonnen werden. In de 2de ronde was het wel wat anders, hier stonden we tegenover de Elektrotrekkers, waarvan we vandaag 2keer verloren. Alle overige wedstrijden werden mooi afgewerkt en gewonnen. Hiermee behaalde we de mooie 2de plaats in het dagklassement op 3 punten na Elektrotrekkers.
Voor het algemeen klassement bij de jeugd, was er eigenlijk vandaag niets meer te beleven. We zagen vorige week op de voorlaatste wedstrijd al dat de plaatsen bij de jeugd eigenlijk al vast stonden. We eindigen dit jaar 4de bij de jeugd met 175 punten.

Bij de combi daarin tegen was vandaag een beslissende wedstrijd. We maakten dan ook samen met Versieck een ploeg die perfect op het gewicht zat. Hierin stonden 5jeugd, 2 meisjes en 4 beloften, die samen 705kg wogen. We stonden vandaag voor een belangrijk doel, namelijk de 2de plaats in de competitie afpakken van Fam. Janssens 2. Met 2 punten minder als Janssens leek het voor ons een bereikbaar doel.

We wisten echter wel dat ze hun 2de ploeg vandaag het sterkst gingen opstellen, en aangezien we minstens 2 punten meer nodig hadden als hun was er eigenlijk 1 ding duidelijk. Dit kon alleen door 1ste de eindigen in de voorrondes en gewonnen van Janssens of hopen dat zij een wedstrijd verloren. We gingen werken onder het metto " Janssen inpakken, een mooie zwart-orange gestreepte strik er rond en terug naar Retie"

Maar in de 1ste ronde toen we ondertussen 2keer wonnen van Vandakker zagen we het al gebeuren, Mertensmannen 2 trok gelijk tegen Janssens(stempel 306) en Mertensmannen1 won van Janssens (stempel 305). Niet euforisch worden kregen we als opdracht, dat even heel moeilijk werd, toen we het rechtstreeks duel wonnen. Voetjes op de grond en tot de laatste trek blijven strijden. We wonnen alle wedstrijden en waren zonder puntenverlies 1ste in de voorrondes. Hiermee was ons doel meer dan bereikt, en konden zo Janssens eens stevig terug pakken. Dit omdat ze er van genoten om op onze wedstrijd vorigjaar onze 3de plaats af te pakken en gingen hiervoor dan nog eens zwaar door het lint.

We sprongen vandaag niet alleen over Janssens, maar we hebben zelfs 6 punten reserve. Maar na de voorrondes gingen we nog eens extra hard om de 2 ploegen van Janssens te hebben in de finale's. In de halve finale konden we Janssens direct incasseren. In de finale daarin tegen wonnen we mooi de 1ste trek, de 2de trek verloren we. We waren in ons hoofd al gewonnen waardoor we na een klap in paniek geraakte en niet meer konden herstellen. Dan maar de 3de trek alles op een rijtje gezet, hoofden weer in orde. We pakten de start en werkte mooi op druk af. De dagoverwinning was binnen! We hebben dit bangelijk goed gedaan! Verder wens ik nog iedereen succes met hun examens, eindwerken...


  - uitslagen Dagoverwinning op slotdag competitie - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken