Verslagen

Uitnodiging apotheose 25 jaar TTV De Berketrekkers -

Op 29 april is het 25 jaar geleden dat Touwtrekverenging De Berketrekkers Merksplas ontstond. Gedurende dit voorjaar hadden we al verschillende activiteiten in het kader van dit jubileum. Op 28 april hebben we hiervan de apotheose met een groot outdoor touwtrektoernooi. Het toernooi telt mee voor de competitie Antwerpen Zuid-Nederland wat betekend dat er naast een aantal Nederlandse topploegen, de volledige Belgische top zal deelnemen.

We starten met de Jeugd GENSB klasse om 11uur. In deze klassen tem 18 jaar kan je onbeperkt aantal trekkers inzetten tot 560 kg. Meisjes en Dames mogen hun ploeg nog iets zwaarder maken zodat je in deze klasse heel gelijkoplopende wedstrijden tussen zowel beginnende touwtrekkers als ervaren rotten. Deze klasse werd de voorbije jaren gedomineerd door Powerrangers uit Overbroek en ook dit jaar staan ze aan de leiding, maar ze krijgen flinke weerstand van Mertensmannen uit Hoogstraten. Berketrekkers verdedigen de derde plaats.

Om13uur starten de Heren en Combi klasse. De Heren mogen hier trekken met zeven of acht personen met een maximum totaal gewicht van 620 kg. In de combi klasse kunnen ook Jeugd, dames en beloften tot 22 jaar deelnemen. Om de strijd voor hen eerlijk te krijgen hebben zij een handicapformule waardoor ze met meer personen en meer gewicht kunnen trekken. Zo mag een ploeg die uit 8 dames en 3 heren bestaat tot 740 kg wegen. Deze handicapregels zijn vastgelegd door de algemene vergadering Antwerpen Zuid Nederland en bewijzen al jaren dat ze goed werken. Fam. Janssens Retie is dit jaar de te kloppen ploeg die momenteel redelijk onbedreigd de eerste 2 plaatsen bezet. Berketrekkers verdedigen de vierde plaats.

Ook om 13uur start de klasse voor recreanten. In tegenstelling tot de gewoonteregels trekken de recreanten niet zestal maar achttal. Op die manier krijgen we stabieler touwtrekken. We mikken in deze klasse op de ongetrainde ploegen die al wel eens aan een wedstrijd hebben deelgenomen. Deze dienen in te schrijven via http://antwerpen.touwtrekken.be/248-berketrekkers.htm en aanmelden voor 12u45. Voor groepjes of individu's die ook wel eens een keer willen touwtrekken, maar waarvoor deze wedstrijden te zwaar lijken hebben we onze computergestuurde testbank. Hiermee kan je testen hoeveel procent van je lichaamsgewicht jij op het touw kan overbrengen.

Doorlopend is het opendeurdag in onze nieuwe touwtrekaccommodatie. Je kan foto's en verslagen van vroeger zien en je kan onze toestellen uittesten . Alles vind plaats in en rond onze accommodatie achter sporthal 't Hofeind in Merksplas


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken