Verslagen

Mooie wedstrijden in Schijf(NL) - Bart (combi) Jan (Jeugd)

Op zondag 14/04/2013 was het tijd voor de 4de competitiedag af te werken. We gingen hiervoor naar Schijf, het thuis dorp van Jagersrust van NTB-Zuid. Vandaan moesten we touwtrekken naast de trekkertrek van Schijf. Buiten het vele lawaai van de trekkertrek trokken we heel mooie wedstrijden. Dit met als resultaat een 3de plaats bij de jeugd en een 5de plaats bij de combi.

In de jeugd hadden we opnieuw te weinig mensen bij. Dit konden we gelukkige opvullen met drie straffe touwtrekkers van Vandakker. Hiermee hadden we in Kalmthout ook al een keer getrokken en we wisten dat dit, ondanks de verschillende stijlen, wel draait. De eerste trek was tegen Powerrangers. De druk werd hoog opgevoerd maar we stonden nog niet echt op zijn plaats en er was denk ik nog wat weinig vertrouwen. Als we ze later hadden gehad hadden we het hen moeilijker gemaakt, maar nu verloren we beide trekbeurten. De overige wedstrijden fietsten we vrij vlot door tot in de vijfde ronde waar we Mertensmannen tegenkwamen. Deze stonden erg sterk vandaag en we miste in de eerste trek ook weer het vertrouwen. De tweede trek gingen we wel fel in en gaven hen geen kans om in het spel te komen. In de laatste ronde verbraken we de vloek die rustte op de wedstrijden tegen Elektrotrekkers. Geholpen door het pintelierenbal versloegen we hen 2 keer. We sprongen op die manier over hen naar de derde plaats in het tussenklassement.

Voor de combi konden we vandaag een ploeg opstellen met 5jeugd, 4 beloften en 1 meisje 1 belofte van Powerrangers, deze ploeg woog 679kg dat is 20kg te licht voor deze opstelling. Hiermee waren we wel de 2de zwaarste ploeg. Starten deden we vandaag tegen Fam. Janssens2, in de 1ste trek konden we de druk hoog genoeg houden om door te duwen na een aanval en de trek te winnen. In de 2de trek lukte dat niet en hebben we verloren, een gelijkspel dus. Daarna volgde Powerrangers 2 hier wonnen we beide trekken. Toen volgde Powerrangers1 op baan 1, een baan met kantvoordeel, hier hadden we ook een gelijkspel. Nadien in de 4de ronde was het de beurt aan Jagersrust ook op baan 1, en ook hier was het een gelijkspel. In de 5de ronde verloren we op een andere baan beide trekken van Fam. Janssens1. In de 6de ronde wonnen we van Mertensmannen. Maar in de 7de en laatste ronde, gebeurde iets wat niet had mogen gebeuren. We hadden intussen 9pt en stonden tegen over Vandakker die nog geen enkele wedstrijd gewonnen had, in de 1ste trek bleef de druk te laag en verloren we. In de 2de trek konden wat dat wel en wonnen we, maar een gelijkspel dus. We behaalde dus 10pt en waren niet de enige ploeg, samen met Jagersrust en Powerrangers1 deelde we de 3de plaats. Op deze manier zit je op gevaarlijk terrein, eerst komt het onderling duel aanbod. Omdat deze 3 ploegen gelijk trokken tegen elkaar levert dit geen resultaat. Dan regel 2 de gewonnen wedstrijden, maar de 3 ploegen wonnen 2 van de 7 wedstrijden. Regel 3 dan maar, de waarschuwingen. Hier zien we dat Powerrangers geen waarschuwingen heeft, en dus 3de wordt. Jagersrust en wij hebben er ieders 1, dus tussen ons gaat het nog voor de 4de plaats. Maar regel 4 is het gewicht en dat was in ons nadeel, Jagersrust woog minder als ons dus was 4de, zo vielen wij buiten de halve finale's en moesten trekken voor plaats 5 en 6. Deze was tegen Mertensmannen en konden we beide trekken winnen zodat we op de 5de plaats bleven staan. In het algemeen klassement betekend dit dat we op de 4de plaats komen te staan met 127punten. Volgende zondag 21 april zijn we te gast bij Elektrotrekkers in Wuustwezel.


  - uitslagen Mooie wedstrijden in Schijf(NL) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken