Verslagen

2de competitiedag in Kalmthout - Bart

Op zondag 24 maart 2013 waren we te gast in de manege in kalmthout. Door de paasexamens was in onze club een mindere opkomst, we vertrokken met 3jeugd, 1 meisje en 4 beloften. Eens we in de manege aankwamen zagen we al direct dat het niet in onze club alleen een magere opkomst was. We werden 5de bij de jeugd en 6de in de combiklasse.

Zoals ik al zij was er in de jeugdklasse bij elke ploeg gewicht te kort, er werd beslist door de scheidrechters om het maximum gewicht met /- 80kilo te verlagen. Op deze manier konden de 6 ingeschreven ploegen aan het touw komen. We stelde zelf een ploeg op met onze 3 jeugd 4 leentrekkers van Vandakker en leende Loesje uit aan Fam. Janssens. Onze ploeg woog 453kg en was daarmee de lichtste ploeg. We konden alle ploegen goed vast zetten en er werd gewonnen tegen Grasgrieten en een gelijkspel getrokken tegen Elektrotrekkers. Fam. Janssens hadden we normaal kunnen hebben, maar het kwam er die laatste trek niet echt meer uit. Zo eindigde de ploeg op de 5de plaats met 4 punten.

In de combiklasse konden we een ploeg opstellen met 4 beloften, 3jeugd en 1 meisje 2 leentrekkers van Vandakker. Deze ploeg woog 661kg en was hiermee de zwaarste ploeg. In deze klasse konden we vandaag mooie wedstrijden laten zien. Zo werd er in de 1ste ronde gewonnen van Boerekes, ook in de 2de ronde van Powerrangers werd gewonnen. In de 3de ronde trokken we 2 mooie trekken tegen Fam Janssens(stempel 305). We konden ze vast houden, maar kozen er voor om toch zelf een aanval in te zetten zodat ze moesten reageren. We konden niet doorduwen en verloren deze ronde. Dit gaf wel het gevoel dat we iets konden doen vandaag. In de 4de ronden verloren we van Powerrangers 2 en in de 5de ronde verloren we tegen Fam. Janssens 2(stempel 306), op dezelfde manier als bij Janssens 1 (stempel 305). De Janssens ploegen hadden ons te veel energie gekost en een paar van onze ploegen waren leeg. We verloren de 2 laatste wedstrijden tegen Mertensmannen en Vandakker. Vandakker was op papier haalbare kaart, maar het lukte niet meer. Dit geld ook voor de bepalende trek voor plaats 5en6, die we ook tegen Vandakker verloren. We eindigde op de 6de plaats met 6punten.

Vandaag was het ook de laatste keer in de manege voor dit jaar, volgende wedstrijd is terug op gras en dat op zondag 7 april 2013 bij Powerrangers (Brecht - Overbroek).


  - uitslagen 2de competitiedag in Kalmthout - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken