Verslagen

25jaar TTV De Berketrekkers Deel 2, side-by-side - Bart

TTV De Berketrekkers viert op 29 april 2013 hun 25ste verjaardag. Omdat we dit niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan, werd er gekozen voor een triarc van Touwtrekken. We zouden voor ons 25jarig bestaan de 3 disciplines van het touwtrekken in de kijker brengen. Dit deden we al met indoor op 12 januari 2013, gisteren was het de beurt aan de bekende trainingsvorm side-by-side. We zouden geen Berketrekkers zijn, als we niet gaan voor een uitdaging. De vorm van side-by-side is heel zeldzaam bij indoorwedstrijden. Daarom deden we er een schepje bovenop, we deden het in onze accommodatie op los zand.

Side-by-side op los zand wordt door vele verenigingen toegepast op trainingen. De ploegen staan hier naast elkaar, je kan dus de emoties en commando's van de tegenstander zien en er perfect op inspelen. We hadden de grond extra los gemaakt, zodat het nog veel zwaarder was. Hier tegenover stond wel dat we de tijd hadden gelimiteerd op 3 min. Met als gevolg wanneer de minuten voorbij waren, kreeg de ploeg met het meeste touwvoordeel 2 pt en de andere ploeg 1pt. Indien het touw nog in de neutrale zone was(1meter rond het midden) ging de wedstrijd verder tot het touw buiten deze zone kwam. Er was ook geen wissel van kant, zodat je maar 1 keer tegen elke ploeg moest trekken.

Dit toernooi organiseerde we in recreatieve vorm, met een uitgesproken FUN karakter. We deden dat door het publiek tot bij de touwtrekkers te laten komen, er waren tenten, vuurkorven en terrasverwarmers. Daarbuiten was er gelegenheid om te genieten van spek gebakken op de barbecue , soep en warme chocomelk, maar ook jenever, frisdrank en bier.

De wedstrijd begon omstreeks 20u, zelf behaalde we 11pt en een mooie 8ste plaats. We hadden dan ook een ploeg die bijna helemaal bestond, door enkel jeugdleden. Waarvan er 1 vervangen moest worden, later op de wedstrijden viel er nog 1 uit. Er is toegestaan 1 keer te wisselen en dat was al gebeurt, nu was het met 1 minder doorgaan. En toch is er onze ploeg nog in geslaagd om een 8ste plaats te behalen, tegen wel is waar 8tallen-herenploegen. Ze zijn er 3keer in geslaagd om, rond de 3min het touw buiten de neutrale zone te brengen. Dit leverde al 6pt op. Daarbuiten kregen ze 2keer 1pt, omdat het touw aan de 3min in hun nadeel was. Tegen Tractorvrienden konden ze de volle 3 punten behalen.

Omstreeks 00u15 was het dus tijd voor de finales, we hadden door het aangepast puntensysteem 4 ploegen met 23punten. Deze waren Jagersrust, Fam Janssens, Lagerweij(Renswoude-NL) en Gelderswoude(Zoeterwoude-NL). Jagersrust en Fam. Janssens konden door een toss kiezen tegen wie ze de halve finale trokken. Janssens won de toss en ging de halve finale trekken tegen Gelderswoude 1. Janssens verloor deze halve finale en moest de bonze finale trekken. Jagersrust won wel hun halve finale van Lagerweij en ging door naar de finale. We hadden dus een bonze finale, Fam. Janssen vs Lagerweij. De korf met Jupiler ging naar Lagerweij. De finale was Jagersrust vs Gelderswoude1, hier won jagersrust en nam de korf trippel mee naar huis. Gelderswoude nam de korf trappist mee naar huis. Aan alle ploegen Proficiat met hun resultaten en bedankt voor de deelnamen, door de opkomst van 11 ploegen was dit een heel geslaagd toernooi!

Na deze 2 geslaagde toernooien(indoor en side-by-side) hebben we nog 1 discipline op het programma staan. De dag voor onze verjaardag op 28 april 2013 zullen we afsluiten met een outdoortoernooi, dit samen met een competitiedag BTB Antwerpen- NTB Zuid-Nederland. Een dag vol TOPSPORT!!!

Verdere uitslagen;
4. Fam Janssens
5. Gelderwoude 2
6. De Mertensmannen
7. Vandakker
8. De Berketrekkers
9. Versieck
10. Wieme
11. Tractorvrienden


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken