Verslagen

Eerste competitiedag Kalmthout - Jan L


Nadat we enkele weken geleden al ons indoortoernooi hadden gehad, startten we zondag met de competitie. Start van de competitie is altijd koffiedik kijken. Waar staan we, en waar staan de andere. We hebben ongeveer dezelfde groep, die allen een jaartje rijper zijn geworden.
Misschien word dit wel het jaar om de eerste vruchten te oogsten met de huidige generatie jeugd.

De opdracht was vandaag heel simpel. Elke wedstrijd er voor gaan, en geen reserve houden. Dit gold ook voor de 4 beloften die we aan de, buiten competitie, ploeg van Versieck uitleenden. We zouden van deze competitiedag een flinke training maken zonder rekenmachine. We zagen onze jeugd dan ook heel gretig in de wedstrijden vliegen en flink diep gaan. De eerste trek werd al direct gewonnen van Elektrotrekkers. Bij de tweede trek had dat ook moeten lukken, maar we lieten een klap net iets te veel toe en begonnen te twijfelen. Goed dat de volgende ploeg Fam Janssens was. Die ploeg laat technisch touwtrekken toe en heeft nog net iets minder macht dan onze ploeg. Een goede tegenstander om terug vertrouwen te winnen.

Naar Powerrangers werd gestapt vanuit oogpunt van schadebeperking. Met onze sterkste opstelling kunnen we die pijn doen, maar nu werd gekozen voor de korte strijd. Een flinke aanval zetten zodat ze moeten reageren en zodoende de wedstrijden niet te lang laten duren. We kwamen dan ook nog redelijk fris tegen Boerekes. Bij Boerekes daarentegen was het scherpste er af. Ze konden nog wel en klap zetten, maar tweede klap was al heel wat minder en een derde kwam niet meer door. We konden zo beide trekken gecontroleerd winnen. Mertensmannen kwam uit een heel ander vaatje. We voerde de druk behoorlijk hoog op maar ze gaven geen krimp. De aanval die we zette werd direct beantwoord door een efficiënte tegenaanval en we verloren zo van hen beide trekbeurten.

Ook tegen de ploeg van Versieck (4 Berketrekkers beloften 3 Versieck Jeugd 1 Elektrotrekkers) was er niks te doen. Het was een zeer straffe ploeg die het de topploegen wat lastig maakte. Na deze 2 verliestrekken zaten de kopjes even niet goed. Tegen de Grasgrieten werd de start gigantisch gemist en dit kon niet meer hersteld worden. Tijdens de wissel effe terug alles op een rijtje gezet en de tweede trek werd aan de slechte kant netjes gewonnen. Na een mooi getrokken toernooi eindigde we op de vijfde plaats, maar aangezien hier een ploeg buiten competitie bij zat komen we 4de in de tussenstand. Zeer kort achter de Elektrotrekkers.

Zoals gevraagd was iedereen erg diep gegaan in het voormiddag programma. Voor het namiddagprogramma zaten de meeste al aan tweede adem of in het rood. Niet de ideale uitgangspositie voor een top dagprestatie, maar het gaf wel zicht waar we als ploeg en individu stonden. De competitie is toch vooral training voor de grote toernooien als BK, GENSB en WK. Toch starten we vrij aardig tegen Mertensmannen, maar miste de power om het door te duwen. Tegen Powerrangers 1 , die net als ons flink onder gewicht zaten werd gewonnen, maar voor de rest was het vechten, afzien en sterven. Enkel de erg heterogene groep van Versieck konden we nog tactisch verslaan.

Het mooie, maar zware eerste competitiedag. De ploeg heeft technisch best wel wat in huis en er is meer macht dan vorig jaar. Goed blijven trainen en aanwezig zijn op de wedstrijden en dan hebben het laatste van ons nog niet gezien.


  - uitslagen Eerste competitiedag Kalmthout - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken