Verslagen

25jaar TTV De Berketrekkers Deel 1, Indoor -

Op 29 april 2013 is het exact 25jaar geleden dat KLJ Merksplas , 4 ploegen samenstelde om deel te nemen aan een touwtrek toernooi in Merksplas. Toen de Dolle dorpsdagen genoemd, dat georganiseerd was door verenigingen uit Merksplas. Uiteindelijk kwam op dit toernooi 1 ploeg in de finale, die na een volle minuut touwtrekken de finale verloren van een ploeg die bestond uit 6 broers Verheyen. In hetzelfde jaar deden ze nog eens mee met een wedstrijd in Oud-Turnhout. Maar een jaar later 1989 werd het jaar van de doorbraak, en Touwtrekteam KLJ Merksplas was geboren. Tenslotte 9jaar later in 1998 werd deze naam veranderd in TTV De Berketrekkers!

Nu inmiddels 2013 en 25jaar TTV De Berketrekkers kunnen we toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het was eerst de bedoeling om een internationaal U23(Beloften) toernooi te organiseren. Er kwamen nog andere ideeën , en zo kreeg ons 25jarig bestaan vorm. Het wordt gevierd door maar liefst 3 toernooien met 1 allround klassement. Gisteren op 12 januari 2013 was ons eerste toernooi een feit. Het was iets uniek in de regio, namelijk indoor touwtrekken. Dit organiseerde we in de sporthal en betekend touwtrekken op rubberen mattenbanen.

Sinds onze opening van de accommodatie hebben we zelf ook 1 mattenbaan, de 2de baan kwam van de ploeg Lagerweij uit Nederland. Bij deze bedankt aan Lagerweij voor het lenen van hun matten! Doordat we zelf matten hebben zijn we vanaf 1 november 2012 ook indoor aan het trainen, met de bedoeling om deel te nemen aan het interntionaal toernooi van TTV Lagerweij Renswoude(NED). Gisteren stelde we een combiploeg op met 3beloften en 5jeugd.

De Start van de webstrijd van omstreeks 19u30 en onze 1ste trek was tegen Lagerweij 1, een Nederlandse ploeg die bij de internationale top mag gerekend worden. We konden deze ploeg in beiden trekken even vast houden, maar zij waren uiteraard sterker en we verloren beiden trekken. In de 2de ronde was het de beurt aan Lagerweij 2, van deze ploeg konden we de 2 trekken wel winnen. Zo waren de eerste 3 punten binnen! De 3de ronde was tegen Versieck, een ploegen met 6 heren. Tegen deze ploeg konden we niet genoeg weerstand bieden en verloren deze ronde. Toen was het de beurt aan Powerrangers 1 aangevult met 3 Berketrekkers, hier waren we in de 1ste trek goed op weg tot zelfs een halve meter van de lijn. Toen viel ineens bij ons de druk weg, Powerrangers ging achteruit vlotter en vlotter tot over de lijn. Dit konden we in de 2de trek niet herhalen, en verloren deze ronde. Dan maar opnieuw proberen tegen Vandakker , maar die kwamen heel vlot mee en de 3 punten waren binnen. Maar toen was het tegen Monnickendam, ook een Nederlandse ploeg op niveau, dus beide trekken verloren. Intussen ronde 7 en tegen Versieck Jeugd, van deze ploeg wonnen we de beide trekken. Nadien kwamen we de tractorvrienden tegen, een ploeg uit Malle. Voor hun was het de bedoeling om gewoon plezier te maken. Hiervan wonnen dan ook de beide trekken. Daarna in de 9de ronde moesten we tegen Fam. Janssens en verloren beide trekken. Tenslotte in de 10de en voor ons de laatste ronde, was het tegen Powerrangers 2 aangevult door 2 Berketrekkers. Hier wonnen we ook van en behaalde nog eens 3 punten. Zo was ons indoortoernooi al voorbij, we behaalde 15 heel knappe punten samen met TTV Versieck en Powerrangers 1. Versieck won van het onderling duel van Powerrangers en Berketrekkers en werd 5de. Powerrangers wonnen van Berketrekkers en werd 6de. Wij verloren van deze 2 ploegen dus werden heel knap 7de van de 11 ploegen. De halve finale ging tussen Fam.Janssens (4de), Lagerweij 1(3de), Monnickendam(1de) en Lagerweij 2(1ste). Lagerweij 2 won de halve finale van Fam. Janssens en ging door naar de finale. Monnickendam deed hetzelfde bij Lagerweij 1 en moest de finale trekken tegen Lagerweij 2. De 3de prijs een bierkorf Jupiler ging naar Lagerweij 1. Monnickendam nam de 2de prijs een korf Trappist mee naar huis. De korf trippel voor de eerste prijs was voor Lagerweij 2. Aan alle ploegen proficiat met hun resultaten! Door de grote opkomst was dit een geslaagd toernooi.


  - uitslagen 25jaar TTV De Berketrekkers Deel 1, IndoorSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken