Verslagen

Uitnodiging indoor wedstrijd -

In 2013 viert TTV De Berketrekkers haar 25ste verjaardag. Dit willen we dit voorjaar vieren met een triarc van touwtrekken in 3 verschillende disciplines (indoor, zandbak en outdoor). We starten met indoor op 12 januari, trekken een side-by-side zandbaktoernooi op 1 maart en eindigen met als apotheose een outdoortoernooi op 28 april. Naast mooie prijzen voor de dagoverwinning voorzien we ook een prijs voor het allround klassement.

Als eerste dag is het dus een indoortoernooi. Deze discipline word al 11 jaar niet meer aangeboden in regio Antwerpen Noord Brabant en Berketrekkers willen deze graag herintroduceren. Hoewel deze discipline op topniveau erg technisch is, is deze op recreatief niveau erg toegankelijk, ook voor mensen met een beperking. Voor dit toernooi richten we ons vooral op outdoorploegen die bij gelegenheid indoor trekken. We hopen echter ook enkele gespecialiseerde indoorploegen te ontvangen. TTV Lagerwije heeft reeds toegezegd. Deze ploeg uit Renswoude (Nederland) mag tot de internationale top voor Indoor worden gerekend.

Omdat we ons richten op heel België en Nederland maken we verschillende ploegsamenstellingen mogelijk, welke zo zijn gekozen dat ze tegen elkaar kunnen uitkomen. Op die manier weten we zeker dat iedereen voldoende keer op de mat komt. Als basis hebben GENSB jeugd gekozen en de Antwerpse combiklasse met een verlaagd gewicht. Deze kunnen in eerlijke verhouding trekken tegen oa. zestallen heren.

Volgende ploeg samenstellingen zijn mogelijk
Heren 6tal vrij gewicht of 7 tal tot 480 kg.
U23 7tal vrij gewicht of 8tal tot 520 kg
Jeugd 8tal vrij gewicht of GENSB klasse
DAMES 9tal vrij gewicht of 10 tal tot 600 kg
Combiploegen (440 kg (20kg/dame) (15kg/jeugd) (10kg/U23))

Het toernooi vind plaats op zaterdag 12 januari in spothal 't Hofeind in Merksplas. Er word individueel gewogen tot 19uur STIPT! Teamlijsten kunnen ingediend worden tot 19u15 STIPT!. Vrij gewichtsploegen dienen ook aangemeld te zijn om 19u15 zodat de eerste trek kan starten om 19u30. Denk er aan dat hars niet is toegelaten op indoorwedstrijden. Gelegenheidsploegen gebruiken best een soepele sportschoen (type lage allstars). Ploegen die het wensen mogen vooraf even komen trainen in onze accommodatie.

Op 12 januari is het ook kerstboomverbranding op de parking van de Sporthal. In en rond de sporthal en fuifzaal is er dan veel animatie zoals Live muziek, Kinderdisco, jeneverbar,... Het zal dus aangenaam druk zijn en na de wedstrijd is er nog mogelijkheid om even na te praten in gezellige sfeer. De wedstrijd is ook te combineren met een toeristische zaterdag. Hoogstraten, Turnhout en Baarle Hertog/Nassau liggen op een boogscheut en Merksplas Kolonie is ook zeker het bezoeken waard (vooral voor wandelaars).

Inschrijven kan tot 8 januari op http://www.touwtrekken.be/246_merksplas_indoor_berketrekkers


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken