Verslagen

GENSB 2012 - Wouter

Op zaterdag 25 augustus was het weer zover. Het GENSB 2012 en dit jaar was het speciaal want het was in België. Het toernooi ging door aan het sportcomplex 't Vossekot in Retie. Er moest voor dit groot internationaal toernooi veel klaargezet worden. Daarom waren wij al heel de week gaan helpen om daar alles in orde te krijgen. Vrijdag 24 augustus kwamen de ploegen aan in Retie. Ze sliepen op nog geen 200 meter van het touwtrekterrein.
Omdat iedereen goed paraat moest zijn voor de volgende dag ging iedereen goed op tijd slapen. Zaterdag vertrokken we al vroeg richting Retie want de wedstrijd begon om 11u. Er waren 35 jeugdploegen ingeschreven voor dit toernooi.

Eerst begonnen de voorrondes. Er waren 4 groepen en wij zaten in groep 1. Onze eerste trek was tegen Switserland mix. Dit was een goede trek voor ons dus waren onze eerste 3 punten binnen. Hierna hadden we meteen al even rust. De volgende trek was tegen de Nederlandse ploeg Bekveld. Deze trek ging ook vlot en dus hadden we ondertussen al 6 punten. Onze derde trek was tegen de Engelse ploeg Glos/som Acf C. Ook hier zijn we tegen gewonnen en hierdoor stonden we even op de eerste plaats in onze groep met 9 punten op 9. Na deze trekken kwamen de moeilijkere ploegen aan bod. De volgende trek was tegen de Zweedse ploeg Björke SK. Dit was voor ons een zware trek en deze verloren we daardoor ook. Ook de volgende ploeg waar we tegen moesten trekken was beter. We verloren van de Zwitserse ploeg Luthern en stonden ondertussen op de 4e plaats. De Litouwse ploeg Ramygalos Gim was ook te goed voor ons en hier verloren we dan ook. Onze voorlaatste trek was tegen DT Siegelau uit Duitsland. Deze trek ging wat vlotter voor ons en deze wonnen we dan ook. We kwamen ondertussen op 12 punten staan. Onze laatste trek van de voorrondes was tegen TTV Vandakker. Dit was een moeilijke trek. De eerste trek won TTV Vandakker. Daarna hebben we ons herpakt en wonnen wij. Door deze trek kregen we nog 1 punt en kwamen we op 13 punten staan. Dit was net genoeg om door te gaan naar de achtste finales.

In de achtste finales was het erop of eronder. Als je verloor was je direct uitgeschakeld. Wij kwamen uit tegen Mosnang uit Zwitserland. We wisten dat dit een zeer zware trek ging worden want zij wonnen goud in 2009 en 2010. Ook nu waren zijn een van de mogelijke winnaars. Het werd een zware trek en we verloren de trek. Hierdoor eindigden we op een verdiende 16e plaats. Dit is een hele goede prestatie voor onze jeugdploeg. Een dikke proficiat voor iedereen!

Er deden nog 3 andere Belgische ploegen mee in de achtste finales. Powerrangers, Fam. Janssens en TTV Mertensmannen. Fam. Janssens verloren tegen de Zwitsers van Ebersecken en eindigden op de 12e plaats. TTV Mertensmannen moesten tegen de zeer sterke Sins. Zij verloren en eindigden op de 13e plaats. De Powerrangers stonden tegenover TZC Eschbachtal uit Duitsland. Zij wonnen deze trek gemakkelijk en stootten door naar de kwartfinales. Hier kwamen zij uit tegen Eire Og uit Ierland. Deze trek wonnen ze ook zeer vlot en zo gingen ze door naar de halve finales. Hier moesten ze trekken tegen de ijzersterke Sins. Het werd een loodzware wedstrijd. Beide ploegen werden moe en het werd moeilijk voor hen. Uiteindelijk was Sins toch de betere van de twee en wonnen zij de trek. Sins stootten door naar de finale en de Powerrangers moesten gaan strijden voor brons. De Powerrangers kwamen uit tegen Mosnang. Dit was voor hen een makkelijkere trek en zij wonnen van hen en behaalden zo de bronzen medaille. De finale ging tussen twee Zwitserse ploegen. Sins en Ebersecken stonden tegenover elkaar. Zij lieten zeer mooi touwtrekken zien. Sins die met 10 touwtrekkers in het touw stonden wonnen de trek en namen zo goud mee naar huis. Ebersecken won zilver en zij waren hier superblij mee. Dit kon 's avonds goed gevierd worden tijdens de fuif.

Het GENSB 2012 was zeer geslaagd. We behaalden een knappe 16 e plaats en we hebben mooi touwtrekken gezien. Volgende is hopelijk iedereen weer van de partij. Dan gaat het GENSB door in Duitsland. We kijken allemaal al uit naar volgend jaar. En nogmaals een dikke proficiat aan iedereen met de knappe prestatie!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken