Verslagen

Bouw nieuwe accomodatie - Wouter

Op dinsdag 3 januari 2012 om 8u00 werd de eerste steen gelegd voor onze nieuwe accommodatie. Karel Lenaerts, schepen van openbare werken, legde de eerste steen. Ook de burgemeester en de pers waren aanwezig. Na het officiële gedeelte zijn we effectief begonnen met het bouwen. Kurt, Wouter en Niels hebben staan zwoegen in wind en regen om toch al het eerste resultaat te kunnen verwezenlijken. Na de eerste 2 dagen hadden we de buitenmuren op stellinghoogte staan.

De derde dag wilden we beginnen metsen op de stelling maar door te veel wind was dit niet mogelijk. We hebben wel de stootvoegen langs de buitenkant volgegooid.

Na een dikke week waren de buitenmuren volledig gemetst en hard genoeg om welfsels op te leggen. Hierna begonnen we met de binnenmuren. Kurt had deze op stellinghoogte geplaatst. De week erop zijn Wouter en Kurt begonnen op stellinghoogte met de binnenmuren. Door veel wind was er een muur uitgewaaid waardoor deze opnieuw geplaatst moest worden.

Nadat alle binnenmuren gemetst waren konden Peter en Joep beginnen aan de elektriciteit. De metsers konden na het drogen van de muur ook de muren opvoegen langs de binnenzijde.

Een paar weken later werd er isolatie geplaatst en konden de eerste gevelstenen gemetst worden. Door het typische Belgische weer liepen de werken dikwijls vertragingen op.
Ondertussen werd ons oud “clublokaal”, ook wel de container genoemd, verplaatst zodat de ankers voor de touwtrekhal ook uitgegraven konden worden.

Na een aantal weken was heel de buitenzijde gemetst. De ankers voor de touwtrekhal zelf zijn ondertussen ook al geplaatst. De staalconstructie is in de maak en zal binnenkort ook geplaatst worden.
De raamdorpels zijn ook al geplaatst en de ramen zijn opgemeten en worden hopelijk zo spoedig mogelijk erin gezet. Wordt vervolgd….


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken