Verslagen

7de competitiedag bij Boerekes - Bart VdH

Op zondag 13 mei 2012 waren we te gast bij Boerekes in Pulderbos om onze 7de competitiedag af te werken. We vertrokken richting Pulderbos met 8 jeugd en 3 beloften. Voor de jeugd werd het al snel duidelijk dat het een moeilijke dag ging worden, en in het namiddag programma werden de halve finales niet gehaald.

Toen we onze jeugd op de weegschaal hadden staan zagen we dat er 90kg te kort was. Met z'n te kort kan je wel denken dat het moeilijker wordt om stand te houden. We konden dit tekort deels op vullen met leden van Fam. Janssens , maar met deze combinatie van 540kg bleven we nog 20kg onder het toegelaten gewicht. Deze ploeg kon dan enkel de volle 3 punten binnen halen tegen Powerrangers buiten competitie. Zo eindigde de jeugd op de 7de en voorlaatste plaats in het dagklassement. In het algemeen klassement gaan we van de 7de plaats naar de 8ste plaats met 82punten. Net voor ons in het klassement is er een gelijke stand tussen de Boerekes(6de) en Powerrangers2(7de) met 87punten. Er staan nog 3 competitiedagen op het programma, dus terug stijgen in het klassement moet zeker lukken.

Voor het namiddag programma moesten we ook puzzelen met het gewicht, maar dan in de andere richting. Er stonden 5beloften en 6jeugd op de weegschaal, die dan weer 2.5kg te zwaar wogen. Na een bezoekje aan de toiletten, was dat meer dan in orde. We zagen vandaag ook de thuisploeg (Boerekes) deelnemen aan het namiddagprogramma. Deze ploeg was sterk opgesteld, zelfs zo sterk dat wij de halve finales niet haalden. Met 3 verloren ronden tegen Powerrangers2, Jagersrust, Boerekes en een gelijkspel tegen Fam. Janssens 2(stempel 306) kwamen we uit de voorrondes met 13punten. Maar Boerekes haalden ook 13punten, en omdat wij het onderling duel verloren hadden werd Boerekes 4de en wij 5de. Zo vielen we net buiten de halve finales, we moesten daarom strijden voor de 5de of 6de plaats tegen Mertensmannen. Deze beide trekken konden we nog wel winnen waardoor we op de 5de plaats bleven staan in het dagklassement. Maar in het algemeen klassement ziet het er beter uit, we stijgen naar de 3de plaats omdat we Fam. janssens stempel 305 konden in halen.
Zondag nieuwe competitiedag!!
Tot dan…


  - uitslagen 7de competitiedag bij Boerekes - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken