Verslagen

Versieck indoor 2012 - Bart VdH

Op zaterdag 14 januari 2012 waren we te gast bij het indoortoernooi van Versieck te Sijsele (Damme). Met een ploeg van 7 Berketrekkers en 70kg te licht, behaalde we in de finale een welverdiende 2de plaats.

Het indoortoernooi bij Versieck is dan ook het enige indoortoernooi dat in België plaats vindt. Het is dan ook door de club Versieck georganiseerd, het is een vriendschappelijk toernooi zonder BTB wedstrijdleiding. Dit wel dan ook zeggen dat hier zeer vriendschappelijk met de regels worden omgegaan. Zo had Versieck 2 een ploeg met 11 personen waarvan 5 kinderen een zware men en 2-3 dames. Onze ploeg bestond uit 3 jeugd en 4 beloften, maar wel 70kg te licht. We behaalde 10 punten en eindigde daarmee op een gedeelde 3de plaats met Jupilerboys. De coachen van beide ploegen werden dan gevraagd voor een tos, die ging bepalen tegen wie de halve finale getrokken moest worden. Dit kwam omdat beide ploegen niet gewogen waren en dat beide ploegen geen waarschuwingen hadden. Uit de tos kwam dat de coach van Jupilerboys mocht kiezen tussen Versieck (1e) en Wieme (4de) om de halve finale te trekken, en hij koos Versieck. Jupilerboys verloor die halve finale en werd 4de. Daardoor moesten wij de halve finale trekken tegen Wieme. Wij verloren de 1ste trek, maar Peter had zoveel zin gekregen om nog eens mee te doen. Door een toestemming werd Peter gewisseld met Klaas waardoor onze ploeg nog 10 kilo te licht was. De 2de trek wonnen we waardoor we een 3de trek moesten trekken, en die trek konden we ook winnen. Zo wonnen we de halve finale van Wieme en werden wij voorlopig 2de. Daardoor moesten we tegen de winnaar van de voorrond namelijk Versieck 1. Het mocht in de finale niet baten, we verloren beide trekken en eindigde daarmee een mooie verdiende 2de plaats!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken