Home
Geschiedenis
Leden
Gastenboek
Training
Oefenveld
Gastenboek
Linkpagina
Training
Verslagen

Verslagen

Winnaar Vlas-beker 2011 - Peter

Om ploegen te stimuleren meer in andere regio’s deel te nemen aan wedstrijden, stelt het BTB bestuur voor een klassement op te starten dat interregionaal resultaten bundelt. Zo begon het idee om een Vlas-beker uit te rijken. En kijk, een jaartje later staat de eerste versie op naam van De Berketrekkers. Met een voorsprong van 24 punten in het klassement op de 2e en 30 op de derde een duidelijke overwinning.

Onze 2 beste resultaten in eigen competitie behaalde we in Heindonk met onze eerste dagoverwinning in 10 jaar en in Overbroek. Alleen naar onze eigen competitie gekeken komen we pas op de 3e plaats. Het verschil hebben we dus gemaakt door de goede resultaten in de competitie west. In juni trokken we al naar Meulebeke om voorbereidingen te treffen tegen de zware zomer die eraan kwam. Daar werden we knap 4e en pakte we al heel wat punten. De volgende wedstrijd in west was voor ons Maarkedal. Daar gingen we ons voorbereiden op het WK. Met een 2e plaats was dit een geslaagd tornooi. De laatste wedstrijd in west was het tornooi van Versieck in Sijsele. Daar moesten we goed uitkijken of we verloren onze beker er nog. Tenminste daar hadden we bang voor maar door de mindere opkomst bij enkele kempische ploegen konden we toch nog zicht houden op de eindoverwinning. Hoewel de wedstrijd bij Versieck geen verschil meer heeft gemaakt in het aantal punten voor ons is er ook geen ander team er in geslaagd een beter totaal te scoren in het eindklassement.
Uiteindelijk zijn we zeer trots op deze prijs. Het geeft ons een erkenning van het grote werk dat er gestoken wordt in het bekendmaken van de sport in geheel Vlaanderen. We zijn blij dat we daar aan kunnen meewerken.