Verslagen

Zware dag in Ranst - Jan L

Op 8 mei waren we voor onze zevende competitiedag te gast in Ranst. Tussen de western demo's was er een touwtrekveld gemaakt op harde droge ondergrond. Grond waar ervaring toch wel erg doorweegt. Net die ervaring mistte we, zeker bij de jeugd, maar eigenlijk ook bij de combi waar onze belangrijkste concurrenten toch een stuk meer ervaring hebben. Gelet op dit handicap waren de resultaten zeker goed.

De jeugd zat op een moeilijk gewicht. Met 11 wogen we 15 kg te zwaar. Lieve, werd daarom uitgeleend aan Grasgrieten, maar dit maakte onze ploeg natuurlijk weer te licht. Lieve is ook iemand die ervaring in de ploeg brengt. Het zou dus een zware dag worden, met als doel de nul van het bord halen. Dit lukte direct in de eerste trek. Door erg fel te starten konden we winnen van Grasgrieten. De tweede trek lukte dit niet meer. Ook bij de andere wedstrijden konden we nog regelmatig de start pakken, maar niet doorzetten. 1 puntje maar toch wel mooi getrokken voor deze erg lichte ploeg.

De beloften ploeg was deze keer een stuk minder fel. We miste te dikwijls de start en dan is het moeilijk om nog terug te komen. Het begon al in de eerste trek waar we ons lieten verrassen door Janssens Combi. We misten de start compleet en konden op 3 meter de ploeg nog wel even stil zetten, maar moesten dan toch afgeven. Een trek die amper 20 seconden duurde. De tweede trek werd wel gewonnen. Tegen Janssens Heren was vandaag niks te doen. Deze waren erg fel en hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring. Mertensmannen ligt ons dit jaar moeilijk. Het lijkt alsof ze zich tegen ons extra opladen. Toch konden we een gelijkspel uit de brand slepen.

Tegen Powerrangers haalde we onze enige volle overwinning, wat ook tegen Vandakker haalde we een gelijk spel. Dit was echter op het nippertje want in de eerste trek tegen Vandakker waren we op een halve meter van verlies toen we ons konden herpakken en toch nog de overwinning binnen halen. Jagersrust Combi overklaste ons vandaag en met 20 punten voorsprong is de eerste plaats in het combiklassement voor hen wel zeker. Toch zou het leuk zijn als we volgende competitiedag weer wat dichter kunnen komen. Hiervoor zal iedereen op de training aanwezig moeten zijn. Dit is zeker nodig als we op het BK op eigen veld een goed resultaat willen halen.


  - uitslagen Zware dag in Ranst - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken