Verslagen

Dagoverwinning in Heindonk - Jan L

Zondag hadden we onze zesde competitiedag op het BLOSO domein hazewinkel. Opnieuw hadden we wat weinig jeugd bij en moesten we iemand lenen. Daardoor bleef de ploeg ruim 25 kg onder gewicht en dan krijg je het moeilijk op een hard terrein. De beloften leverde echter een topprestatie en behaalde de dagoverwinning zonder puntenverlies. Om het belang van deze prestatie in te schatten kan ik zeggen dat het zeker tien jaar geleden is dat Berketrekkers nog dagoverwinnaar werden in het hoofdprogramma van de competitie.

In de jeugd waren veel te veel afwezigen. Op de training zien we veel volk, maar op wedstrijden zijn er te dikwijls andere dingen. Zeker diegene die in augustus mee naar het GENSB gaan, zouden toch meer naar wedstrijden moeten komen om dat wedstrijdervaring op te doen. Ook kost het ons punten. Niet alleen kunnen we de ploeg niet maximaliseren, maar bovendien kost het reservepunten als we mensen moeten lenen. Als volgende week alle jeugd en dames aanwezig zijn ben ik overtuigd dat we kunnen doorstoten naar de vierde plaats.

De jeugd was een stuk scherper dan vorige keer en werd ook minder op elkaar gevloekt. Wel was de ploeg te licht en miste we vooraan wat hoogte. Dit kan net het verschil maken waardoor we Mertens en Powerrangers wel of niet kunnen pakken. Boerekes kunnen we op dit veld niet baas en de Mixt was vandaag voor ons te zwaar. Er werden wel erg spannende wedstrijden getrokken en er werd gewonnen van Grasgrieten.

Voor het namiddagprogramma zagen we dat Janssens en Jagersrust een half uur samen aan het puzzelen waren om de sterkst mogelijke ploegen op het veld te krijgen. Jagersrust had 5 mensen over dus kon rustig uitzoeken welke combinatie best paste. De 5 overige gingen naar Janssens ... en dat waren ook niet van de minsten. Janssens had te weinig volk, maar wat ze nu in de plaatst kregen hebben ze thuis ook niet zomaar op stal staan. Een vierde plaats was dus al ingecalculeerd.

We gingen ons echter niet laten doen en er werd erg gretig getrokken. Alle wedstrijden werden netjes afgewerkt en gewonnen. Toch hing het op het einde nog aan een zijden draadje door een gigantische stommiteit. Tijdens de wedstrijd werden er in het centrum hamburgers gehaald die net voor de trek tegen Mertensmannen werden binnengespeeld. Mertensmannen had dat natuurlijk gezien en gingen enorm klappen. Uiteraard draait de maag dan om en verschillende mensen sloegen wit uit. Van jeugd kan je zoiets nog weglachen, maar beloften mogen deze fout niet maken. Tijdens het trekken heb je alle zuurstof en suikers nodig om uw spieren te doen werken .... die ga je niet vermorsen om vet te verteren.

Gelukkig waren de meeste hersteld tegen de laatste trek. Daar moesten we tegen Jagersrust en die zou bepalen wie de dagoverwinning haalde. Beide ploegen gingen voluit voor de aanval. we pakte al snel een meter maar moesten die ook weer inleveren. Beide ploegen maakte veel steunfouten en na anderhalve minuut stonden we ieders op 2 waarschuwingen. Ploegen bleven fouten maken, maar Jagersrust maakte er blijkbaar net iets meer en kreeg de derde waarschuwing. In de tweede trek kon Jagersrust onze aanval niet meer pareren, met als gevolg onze eerste dagoverwinning sinds meer dan tien jaar. Dit haalde we dan nog wel zonder enig puntenverlies .... proficiat iedereen en blijven trainen.


  - uitslagen Dagoverwinning in Heindonk - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken